Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Τελευταία χρονιά, 14.000 οι Άνεργοι στη Ξάνθη

    Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο φαίνεται να σπάει η Ελλάδα καθημερινά, αφού η ανεργία στη χώρα μας αγγίζει το 51%, πλήττοντας κυρίως την επαρχία.
 'Έκρηξη' ανεργίας παρατηρείται και στην Ξάνθη με τους ανέργους να φτάνουν τους  την , όπως μας λέει ο κ. Σπύρος Μαζαράκης, διευθυντής του ΟΑΕΔ Ξάνθης. "Δυστυχώς αυτή τη ζοφερή περίοδο, δεν δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η ανεργία, και ολοένα περισσότεροι πτυχιούχοι νέοι, που δεν μπορούν να βρουν λύση σκέφτονται να φύγουν στο εξωτερικό", επισημαίνει ο κ. Μαζαράκης. Σημαντικό είναι και το ποσοστό των μακροχρόνιων ανέργων, όπου έχασαν τη δουλειά τους, και έπειτα από το επίδομα που έπαιρναν από τον ΟΑΕΔ δεν μπόρεσαν να ξαναβρούν δουλειά. Η ανεργία φαίνεται πως δεν κάνει διακρίσεις, πλήττοντας όλες τις ηλικίες ανεξαίρετου φύλλου.
   "Τα πράγματα δεν πάνε καλά και οι απολύσεις δυστυχώς, διαδέχονται η μια την άλλη", αναφέρει ο κ. Άγγελος Μπεμπεκίδης, πρόεδρος του Εργατικού κέντρου Ξάνθης, ενώ από το 2009 η ανεργία έχει πολλαπλασιαστεί στο έπακρον.
   Ακόμα ένα θλιβερό φαινόμενο που παρατηρείται, όπως μα λέει ο κ. Μπεμπεκίδης, είναι πως οι επιχειρήσεις απολύουν ολοένα και παραπάνω, παλαιότερους εργαζόμενους, μεγαλύτερης ηλικίας, καταφέρνοντας έτσι να απαλλαγούν από τους μεγαλύτερους μισθούς. Αποτέλεσμα όλων αυτών, άνθρωποι μεγάλης ηλικίας να μένουν χωρίς δουλειά λίγο πριν βγουν στη σύνταξη , έπειτα από πολλά χρόνια εργασίας, ενώ στον αντίποδα οι νεότεροι σε ηλικία δεν βρίσκουν δουλεία, αφού δεν υπάρχουν νέες επιχειρήσεις που να μπορούν να προσληφθούν.
Πηγή;  απο την Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε μπορεί να σχολιάσει - περιλαμβάνει Ανώνυμους χρήστες. Διαγράφονται μόνο χυδαία σχόλια.

Δημοφιλής αναρτήσεις της τελευταίας εβδομάδας

Άγναντα
Χωριό
Άγναντα
Ιστορία
Άγναντα
Πλατεία
Γεφύρι
Πλάκας
Πλατεία
Ξάνθης
Παλαιά
Ξάνθη 1
Παλαιά
Ξάνθη 2
Είσοδος
Καπνικής