Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Ελλάδα μπορεί να βγει από το ευρώ

     Δεν απέκλεισε την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη ο Γερμανός υπουργός Μεταφορών, Πέτερ Ραμσάουερ, ο οποίος ωστόσο έσπευσε να προσθέσει ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν θα ήταν η λύση των προβλημάτων της ευρωζώνης.

Ραμσάουερ: «Φυσικά και η Ελλάδα μπορεί να βγει από το ευρώ»
«Φυσικά και η Ελλάδα μπορεί να βγει από το ευρώ», δήλωσε ο κ. Ραμσάουερ μέλος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης της Βαυαρίας, σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση της χώρας του. «Αν και πρέπει να το πούμε, δεν είναι αυτή η λύση όλων των προβλημάτων».
«Αν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν είναι πλέον πρόθυμο να πληρώσει, και αυτό θα το δούμε τις επόμενες εβδομάδες, προσωπικά πιστεύω ότι η Γερμανία δεν πρέπει να χορηγήσει άλλα χρήματα», επισήμανε ο Ραμσάουερ και συμπλήρωσε πως «τότε δεν θα μείνει άλλη λύση για την Ελλάδα από το να εγκαταλείψει το ευρώ».
Πρόκειται για τον δεύτερο Γερμανό υπουργό, μετά τον Φίλιπ Ρέσλερ, που αναφέρεται τις τελευταίες ημέρες σε μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ενώ και οι δύο υπουργοί είναι μέλη μικρών κομμάτων, εταίρων του κυβερνητικού συνασπισμού της καγκελαρίου Μέρκελ.

Από την πλευρά του ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απλώς προειδοποίησε πριν από δέκα ημέρες την Ελλάδα ότι πρέπει να διπλασιάσει τις προσπάθειές της για να τηρήσει τους όρους του σχεδίου διάσωσης στο οποίο έχει συμφωνήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε μπορεί να σχολιάσει - περιλαμβάνει Ανώνυμους χρήστες. Διαγράφονται μόνο χυδαία σχόλια.

Δημοφιλής αναρτήσεις της τελευταίας εβδομάδας

Άγναντα
Χωριό
Άγναντα
Ιστορία
Άγναντα
Πλατεία
Γεφύρι
Πλάκας
Πλατεία
Ξάνθης
Παλαιά
Ξάνθη 1
Παλαιά
Ξάνθη 2
Είσοδος
Καπνικής