Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Διαφώνησαν πριν συμφωνήσουν οι αρχηγοί


«Από τη πόλη έρχομαι και στη κορφή κανέλα ..», η χτεσινή συνάντηση  των τριών σωτήρων μας!
Διάρκεια συνάντησης των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου2:30  ώρες περίπου.  
Ουδείς κατάλαβε τι ακριβώς  έκαναν εκεί μέσα!  Το μόνο σίγουρο από τις δηλώσεις τους είναι ένα:
Συμφώνησαν … διαφωνώντας  ή αν το προτιμάτε, διαφώνησαν … συμφωνώντας !!!
Οι τρεις αρχηγοί, κατά πάγια παράδοση της κυβερνητικής επικοινωνιακής τακτικής, υποδύονται το ρόλο της «Σωτήρων της  πατρίδας»  και μετά τις συναντήσεις  κάνουν συστηματικά, ακατανόητες  δηλώσεις.
Αφήνουν  ελεύθερο  το  λαό  να  βγάλει  ο  καθένας  τα δικά του συμπεράσματα, αφού οι δηλώσεις  τους είναι  της μορφής:  «Από τη πόλη έρχομαι και στη κορφή κανέλα ..», Τέτοιες ώρες αντί να είναι ξεκάθαροι απέναντι στον Ελληνικό λαό, αυτοί προτιμούν να δίνουν ακατανόητες  εξηγήσεις , και  ανάλογα βέβαια  με τον συνομιλητή τους, δίνουν και το  αντίστοιχο  «αποκλειστικό» για το τι ειπώθηκε!
Προφανώς,  οι «Σωτήρες μας»  ανέθεσαν  τη διαχείριση των κρίσεων, στα χέρια των καναλιών και  όποιον πάρει  ο χάρος.
Το  μόνο  που επιμελώς  φροντίζουν  είναι να εξέλθουν από το μέγαρο Μαξίμου, στις 8.00 το απόγευμα, όταν ξεκινούν τα … δελτία ειδήσεων των καναλιών!
Για παράδειγμα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, σε δηλώσεις έξω από το Μέγαρο ανέφερε ότι «η προγραμματική συμφωνία ισχύει στο ακέραιο», ενώ τόνισε ότι «δεν θα προωθηθούν μέτρα που επιβαρύνουν την κοινωνία».  Δεν διευκρίνισε όμως, αυτό είναι δική του θέση  ή συμφωνούν  και Σαμαράς  Βενιζέλος,  και  τα  αφεντικά μας  τι  λένε?
«Συζητήσαμε μόνο για κεφάλαια και όχι για συγκεκριμένους αριθμούς, σε κάθε περίπτωση εκείνο που αποτελεί κοινή επιλογή είναι να υπάρξει η ελάχιστη κοινή επιβάρυνση των κοινωνικά αδύναμων στρωμάτων. Δεν θα προχωρήσουμε σε μέτρα τα οποία θα επιβαρύνουν την κοινωνία», είπε συμπληρωματικά ο κ. Κουβέλης .
Είναι  αλήθεια, ότι ο κ. Κουβέλης,  δίπλα σε Σαμαρά και σε Βενιζέλο, αποδεικνύεται ένας … άριστος μαθητής της  παραπληροφόρησης.
Και στο τέλος  για  να  μην  ανησυχούν  και  οι  τοκογλύφοι  είπε:
«H προγραμματική μας συμφωνία των τριών πολιτικών δυνάμεων που στηρίζουν την κυβέρνηση παραμένει στο ακέραιο».
Ο  γνωστός πια  Ευάγγελος Βενιζέλος, έκανε τις  δηλώσεις του από την Ιπποκράτους !
Η αλήθεια  είναι  ότι  ήταν  πάντα  υπέρ  της  επιμήκυνσης:   «μας  τη  βάλανε  μικρή,  ενώ  εμείς  θέλουμε  να  μας  τη  βάλουνε  μεγάλη»  (για  τη  χρονική  διάρκεια  της  δημοσιονομικής  προσαρμογής  μιλάμε»
«Αυτό θα επέτρεπε να αποφύγουμε σημαντικές περικοπές σε συντάξεις και επιδόματα που θα βαθύνουν την ύφεση, αυτό θα επέτρεπε να αντλήσουμε σε επίπεδο  4ετίας τα ποσά που είναι αναγκαία σε επίπεδο ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας».    «και  αν  δε  γυρίσεις  να  με  δεις, σου κατουρώ  τα  τείχη»
Επανέλαβε  επίσης  ότι:   «Άμεση ανάγκη για τον τόπο, είναι -όπως είπε- η τρόικα να συμφωνήσει στην παράταση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής και να συμφωνηθεί η γρήγορη καταβολή των δόσεων»!!!
Δε  γνωρίζω  αν  δήλωσε  κάτι  ο  συγκάτοικος  του  Γ.Α.Π 
Πάντως τα «παπαγαλάκια» τους, διέρρευσαν στον Τύπο, ότι απειλήθηκε ακόμα και η συνοχή της Κυβέρνησης με αποτέλεσμα να απειλήσουν ακόμη και με εκλογές!   
Άρα  είναι  σίγουρο  ότι:  Διαφώνησαν πριν συμφωνήσουν οι αρχηγοί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε μπορεί να σχολιάσει - περιλαμβάνει Ανώνυμους χρήστες. Διαγράφονται μόνο χυδαία σχόλια.

Δημοφιλής αναρτήσεις της τελευταίας εβδομάδας

Άγναντα
Χωριό
Άγναντα
Ιστορία
Άγναντα
Πλατεία
Γεφύρι
Πλάκας
Πλατεία
Ξάνθης
Παλαιά
Ξάνθη 1
Παλαιά
Ξάνθη 2
Είσοδος
Καπνικής