Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Νέους τριγμούς στην τρικομματική φέρνει η αλλαγή διοίκησης στον ΟΑΕΔ



Νέους τριγμούς στην τρικομματική κυβέρνηση, λίγες μόνο ώρες μετά την ψήφιση του πολυνομοσχέδιο που έφερε μια σχετική σύμπνοια μεταξύ των εταίρων, προκάλεσε η απόφαση του υπ. Εργασίας Γιάννη Βρούτση να καρατομήσει τον διοικητή του ΟΑΕΔ Ηλία Κικίλια.
Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα όταν αρχικά ανακοινώθηκε η απομάκρυνση του κ. Κικίλια από την διοίκηση του ΟΑΕΔ είχε προκληθεί τότε ενδοκυβερνητική κρίση με τη ΝΔ να κατηγορεί τον πρώην διοικητή για «μειωμένη απόδοση»
και το ΠΑΣΟΚ με τη ΔΗΜΑΡ να απαντούν στη ΝΔ ότι καρατομεί τον κ. Κικίλια διότι δεν εξυπηρετεί τα γαλάζια ρουσφέτια. Την ίδια περίοδο εμφανίστηκαν εκτενή δημοσιεύματα σε εφημερίδες της κεντροδεξιάς, τα οποία προσπαθούσαν να αποδομήσουν την εικόνα του κ. Κικίλα κάνοντας λόγο για «πράσινα ρουσφέτια» κυρίως στους ΟΤΑ.
Σημειώνεται ότι ο Ηλίας Κικίλιας είχε προταθεί για τη θέση του διοικητή του ΟΑΕΔ από το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά και απολάμβανε την εμπιστοσύνη των κοινωνικών εταίρων. Η πρώτη απόφαση απομάκρυνσης είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση Βενιζέλου – Κουβέλη με το θέμα όπως είχε διαφανεί τότε να μετατίθεται για μετά το Πάσχα.
Χθες βράδυ σε μια κίνηση αιφνιδιασμού, το υπουργείο Εργασίας, με μια λιτή ανακοίνωση, γνωστοποίησε την αντικατάσταση του Ηλ. Κικίλια από τον φαρμακοποιό Θεόδωρο Αμπατζόγλου πρώην πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου αλλά και πρώην διοικητή του ΙΚΑ επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή.
Όπως ήταν αναμενόμενο ξέσπασε νέος κύκλος αντιδράσεων με στελέχη του ΠΑΣΟΚ να χαρακτηρίζουν «τουλάχιστον άκομψη» τη προσθέτοντας ότι τέτοια γεγονότα δεν εξυπηρετούν την λειτουργία της κυβέρνησης.
 Δυσφορία εξέφρασε και η ΔΗΜΑΡ που σε ανακοίνωσή της σημείωσε: «Θεωρούμε ότι τέτοιου είδους κινήσεις δεν συμβάλλουν στην αποτελεσματική λειτουργία της κυβέρνησης».
Στελέχη της Αγ. Κωνσταντίνου αντιδρούν και για το πρόσωπο που επελέγη να αναλάβει τον ΟΑΕΔ καθώς ο κ. Αμπαζόγλου έχει έντονη κομματική ταυτότητα και έδωσε μάχη ως πρώην πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου να μην ανοίξει το επάγγελμα του φαρμακοποιού.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο ΟΑΕΔ καλείται να διαχειριστεί περίπου 3,5 δισ. ευρώ τον χρόνο και οι αρμοδιότητές του επεκτείνονται από την υλοποίηση επιδοτούμενων προγραμμάτων έως την καταβολή επιδομάτων.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε μπορεί να σχολιάσει - περιλαμβάνει Ανώνυμους χρήστες. Διαγράφονται μόνο χυδαία σχόλια.

Δημοφιλής αναρτήσεις της τελευταίας εβδομάδας

Άγναντα
Χωριό
Άγναντα
Ιστορία
Άγναντα
Πλατεία
Γεφύρι
Πλάκας
Πλατεία
Ξάνθης
Παλαιά
Ξάνθη 1
Παλαιά
Ξάνθη 2
Είσοδος
Καπνικής