Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Έκθεση Deutsche Bank: Η κρίση ρίχνει κυβερνήσεις



Tον κώδωνα του κινδύνου για ευρύτερη πολιτική αστάθεια στην ευρωζώνη κρούει έκθεση της Deutsche Bank. Οι αναλυτές της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας καταλήγουν στο ότι η άνοδος της ανεργίας σε ιστορικά υψηλά επίπεδα απειλεί την πολιτική σταθερότητα. 

«Αυτό που ξεκίνησε ως τυπική κυκλική ψήφος
απόρριψης των κυβερνήσεων σε περίοδο ύφεσης φαίνεται πως κινδυνεύει να γίνει κάτι πολύ μεγαλύτερο, εάν η αιτία της κρίσης -που είναι κυρίως η ανεργία- διατηρηθεί. Και, βεβαίως, οι οιωνοί αναφορικά με την ανεργία δεν είναι καλοί», αναφέρει η Deutsche Bank. Στην έκθεση τα ποσοστά της ανεργίας νέων στην περιφέρεια χαρακτηρίζονται μη αποδεκτά.

«Ο χρόνος μετράει αντίστροφα στην Ευρώπη. Τέσσερα χρόνια από τότε που ξεκίνησε η κρίση, η ανεργία ακόμη δεν έχει κορυφωθεί», αναφέρει η Deutsche Bank. Οι αναλυτές της επισημαίνουν ότι από το 2008, έχουν αλλάξει όλες οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης, εκτός από τρεις: της Γερμανίας, της Αυστρίας και του Λουξεμβούργου. «Δεν είναι τυχαίο ότι πρόκειται για τις χώρες με τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας στην ευρωζώνη» επισημαίνουν οι αναλυτές της Deutsche Bank.

Σημειώνουν παράλληλα ότι ο χρόνος διακυβέρνησης έχει μειωθεί αισθητά, εξέλιξη πουπεριορίζει σημαντικά και τα περιθώρια χειρισμών της εκάστοτε κυβέρνησης. «Η μέση θητεία μιας κυβέρνησης έχει μειωθεί, έτσι περιορίζονται και τα περιθώρια χειρισμών», αναφέρει η Deutsche Bank εξηγώντας πως σε εννέα χώρες της ευρωζώνης οι κυβερνήσεις έχουν θητεία μικρότερη των 18 μηνών.
Αναφέρεται ενδεικτικά το παράδειγμα της Πορτογαλίας, όπου η κυβέρνηση Κοέλιο αναγκάστηκε σε στροφή 180 μοιρών στην πρόταση αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και στην αποτυχημένη πορεία του Μάριο Μόντι στις ιταλικές εκλογές.




πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε μπορεί να σχολιάσει - περιλαμβάνει Ανώνυμους χρήστες. Διαγράφονται μόνο χυδαία σχόλια.

Δημοφιλής αναρτήσεις της τελευταίας εβδομάδας

Άγναντα
Χωριό
Άγναντα
Ιστορία
Άγναντα
Πλατεία
Γεφύρι
Πλάκας
Πλατεία
Ξάνθης
Παλαιά
Ξάνθη 1
Παλαιά
Ξάνθη 2
Είσοδος
Καπνικής