Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Σε γερμανούς συνταξιούχους θέλει να δώσει τα χερσοχώραφα ο Στουρνάρας.



Έντονες οι αντιδράσεις από αυτούς που πληροφορήθηκαν το σχέδιο της διακομματικής επιτροπής για το ενιαίο φόρο ακινήτων, περί φορολόγησης με κατʼ αποκοπήν φόρο ανά στρέμμα των εκτός σχεδίου εκτάσεων, όπως είναι τα χωράφια, τα εκτός σχεδίου οικόπεδα, οι βοσκότοποι, τα λατομεία, τα ιδιωτικά δάση κ.ά.


Η  ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών η οποία έχει συμφωνήσει με την τρόικα ο νέος ενιαίος φόρος ακινήτων να αποφέρει το 2014 και καθένα από τα επόμενα έτη στο δημόσιο ταμείο το ποσό των τουλάχιστον 2,6-2,7 δισ. ευρώ.
Τα ποσά αυτά αναλύονται ως εξής: από τα εντός σχεδίου ακίνητα των φυσικών προσώπων 1,5 δισ. ευρώ, από τα νομικά πρόσωπα περίπου 500 εκατ. ευρώ και από τα αγροτεμάχια άλλα περίπου 700 - 750 εκατ. ευρώ. Αν δεν εισπραχθεί το μεγάλο ποσό που αντιστοιχεί στα αγροτεμάχια τότε θα πρέπει να μεταφερθεί στις υπόλοιπες δυο κατηγορίες και κυρίως στα φυσικά πρόσωπα καθώς, όπως συζητείται στη διακομματική επιτροπή, η υπέρμετρη φορολόγηση των επιχειρήσεων θα πλήξει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας. Στην ουσία αν δεν φορολογηθούν τα αγροτεμάχια ο λογαριασμός για τα φυσικά πρόσωπα θα πρέπει να διαμορφωθεί σε ποσά 2,1- 2,2 δισ. ευρώ, όσα είναι δηλαδή και αυτά που φέρνει το χαράτσι. Πολιτικά είναι δύσκολο να διατηρηθεί και να μονιμοποιηθεί το χαράτσι, οπότε και πάλι το βάρος πέφτει στα αγροτεμάχια. Αυτό το γόρδιο δεσμό καλείται μέχρι το τέλος Ιουνίου που θα πρέπει να θεσπιστεί ο νέος ενιαίος φόρος ακινήτων να λύσει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε μπορεί να σχολιάσει - περιλαμβάνει Ανώνυμους χρήστες. Διαγράφονται μόνο χυδαία σχόλια.

Δημοφιλής αναρτήσεις της τελευταίας εβδομάδας

Άγναντα
Χωριό
Άγναντα
Ιστορία
Άγναντα
Πλατεία
Γεφύρι
Πλάκας
Πλατεία
Ξάνθης
Παλαιά
Ξάνθη 1
Παλαιά
Ξάνθη 2
Είσοδος
Καπνικής