Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Πότε είναι η ώρα για να φύγουμε από μία ανώφελη σχέση;



Οι απανταχού γκουρού των σχέσεων ισχυρίζονται ότι αν επιμένετε σε μία σχέση δείχνει γενναιότητα, αν πάλι φύγετε και προχωρήσετε με τη ζωή σας δείχνει ότι είστε δυνατοί και με ευοίωνο μέλλον.
Ό,τι και αν ισχύει από αυτά, το ζήτημα είναι ότι κανείς δεν πρέπει να αναλώνεται σε σχέσεις που δεν ικανοποιούν το σκοπό τους, δηλαδή την ευτυχία. Μήπως έφτασε η ώρα να πείτε «ως εδώ»;
Το ναι μεν αλλά? Είναι ακατανόητο δείγμα επικοινωνίας είναι απορίας άξιο που πολλές φορές υπάρχει.

Όταν κάποιος μπαίνει σε μια σχέση, υποτίθεται ότι επιλέγει κάποιον ως συντροφιά γι’ αυτό που είναι, όχι γι’ αυτό που θα μπορούσε να γίνει. Άρα, η κοινή λογική λέει, ότι όταν κάποιος προσπαθεί να σας αλλάξει, αυτό σημαίνει ότι απλά δεν σας ταιριάζει.
Μην αλλάξετε το ποιος είστε για κανέναν και για τίποτα. Άλλο ο συμβιβασμός άλλο η μετάλλαξη. Είναι σοφότερο και προτιμότερο να χάσετε μια συντροφιά από τη ζωή σας παρά τον εαυτό σας.


Αλλά λέω, άλλα κάνω και άλλα εννοώ.
Η αρχή (και το τέλος) μιας σχέσης είναι η ειλικρίνεια, όσο «άβολη» και αν φαντάζει σε συγκεκριμένες καταστάσεις. Ο καθένας  αξίζει κάποιον, που τον βοηθά να εξελίσσεται. Αν κάποιος έχει το αντίθετο αποτέλεσμα  σε σας, επειδή είναι ασυνεπής και οι δράσεις τους δεν ταιριάζουν με τα λόγια του, ήρθε η ώρα να τον αφήσετε.
Δε χρειάζεται καν να μπαίνετε στη διαδικασία να διαβάζετε «πίσω από τις γραμμές» και να σπαταλάτε χρόνο, ενέργεια και κυρίως συναισθήματα, στην προσπάθειά σας να καταλάβετε τα υπονοούμενα. Τα πράγματα  πρέπει να είναι πιο απλά.
 Κάντε την κίνηση και απελευθερωθείτε, χωρίς να ταλαιπωρείτε ούτε τον εαυτό σας, ούτε αυτόν με τον οποίο νομίζατε ότι είχατε μια ευχάριστη επικοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε μπορεί να σχολιάσει - περιλαμβάνει Ανώνυμους χρήστες. Διαγράφονται μόνο χυδαία σχόλια.

Δημοφιλής αναρτήσεις της τελευταίας εβδομάδας

Άγναντα
Χωριό
Άγναντα
Ιστορία
Άγναντα
Πλατεία
Γεφύρι
Πλάκας
Πλατεία
Ξάνθης
Παλαιά
Ξάνθη 1
Παλαιά
Ξάνθη 2
Είσοδος
Καπνικής