Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Η αμηχανία του δημιουργού μπροστά στο αποτροπαίο γέννημά του



Οι σπασμωδικές προσπάθειες της μνημονιακής πολιτικής τάξης να αναχαιτιστεί η φαιά παρουσία της Χρυσής Αυγής προδίδουν την αμηχανία του δημιουργού μπροστά στο αποτρόπαιο γέννημά του. Πώς να αποκηρύξεις πειστικά το έργο των χειρών σου;
Μαθημένοι στις ευκολίες μιας παρωχημένης πολιτικής αλφαβήτου που είχε πάντοτε πρόχειρες τις ίδιες στερεότυπες απαντήσεις,
ακόμα κι όταν άλλαζαν οι απορίες, οι παρακμιακοί αστέρες που συνυπογράφουν πρόθυμα τον χαμό μας, δυσκολεύονται σήμερα να βρούνε τις λύσεις ενός προβλήματος που αξιώνει πολιτικούς με στοιχειώδη ικανότητα να αντιλαμβάνονται και να εξηγούν τις διαστάσεις της σύνθετης πραγματικότητας.
Είναι φανερό ότι η κρίση την οποία οι ίδιοι προκάλεσαν με τις πολιτικές της μεταπολίτευσης, έχει συμπαρασύρει στον πάτο της δημόσιας καταφρόνιας όλες αυτές τις ατάλαντες πολιτικές μετριότητες που δεν έχουν καμία δυνατότητα να δώσουν προοπτική στη χώρα.
Ακόμα κι αν, επιστρατεύοντας κάποιον από μηχανής φιλεύσπλαχνο θεό, είχαμε λύσει όλα τα υπόλοιπα προβλήματά μας, είναι βέβαιο ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα του αναδυόμενου ρατσισμού στις μέρες μας.
Κι αυτό γιατί η παρουσία της ναζιστικής οργάνωσης είναι καθαρά σύμπτωμα της κρίσης και των μακροχρόνιων πολιτικών επιλογών που καθήλωσαν τη χώρα σε βαθιά καθυστέρηση και άφησαν την κοινωνία και τους πολίτες έξω από τις προτεραιότητές τους.


Όθεν πολύ προτού ασχοληθούν κωμικά με την υπεράσπιση της Δημοκρατίας και των κοινοβουλευτικών θεσμών, τα μνημονιακά συνεταιράκια όφειλαν να στοχαστούν ότι έχουν καταντήσει το Κοινοβούλιο μια θεσμική παλλακίδα που εκτελεί πρόθυμα και με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου όλα τα θελήματα της τροϊκανής πελατείας – από την περικοπή μισθών και συντάξεων μέχρι την κατάργηση των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων.



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε μπορεί να σχολιάσει - περιλαμβάνει Ανώνυμους χρήστες. Διαγράφονται μόνο χυδαία σχόλια.

Δημοφιλής αναρτήσεις της τελευταίας εβδομάδας

Άγναντα
Χωριό
Άγναντα
Ιστορία
Άγναντα
Πλατεία
Γεφύρι
Πλάκας
Πλατεία
Ξάνθης
Παλαιά
Ξάνθη 1
Παλαιά
Ξάνθη 2
Είσοδος
Καπνικής