Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ απειλούν τους Ευρωπαίους ηγέτες ή μήπως καταρρέουν;



Γιατί, όμως, οι ΗΠΑ επέλεξαν να εκτεθούν με έναν τέτοιο τρόπο;

Προφανώς για να δείξουν σε όλους ποιος είναι το… «αφεντικό».

Αλλά, κυρίως, για να εξαναγκάσουν τους ευρωπαίους «συμμάχους» να ακολουθήσουν απαρέγκλιτα τις επιταγές υποχρεώσεις του ΝΑΤΟ, με δεδομένη την ύψιστη υποχρέωση στήριξης και συμμετοχής σε μία ΝΑΤΟϊκή επέμβαση στη Συρία. Μία στρατιωτική επιχείρηση που δεν μπορεί να πραγματοποιήσει ο Λευκός Οίκος για δύο κυρίως λόγους:


Α. επειδή η οικονομική κρίση των ΗΠΑ δεν επιτρέπει «ανοίγματα» αυτού του μεγέθους

Β. επειδή η επίθεση μόνο από τις ΗΠΑ δεν θα μπορεί να υποστηριχθεί λογικά και ηθικά στον ΟΗΕ και σε άλλους διεθνείς οργανισμούς, με αποτέλεσμα να βρεθούν οι ΗΠΑ απέναντι στο «θηρίο» που λέγεται Ρωσία και η οποία έχει βγει από την «χειμερία νάρκη» της.

Οι ΗΠΑ, λοιπόν, χρειάζονται όσο ποτέ άλλοτε την «πίστη» των Ευρωπαίων πολιτικών και φυσικά την ενεργή και χωρίς αντιδράσεις συμμετοχή τους στο ήδη εν λειτουργία εγχείρημα της συνολικής αρπαγής του ορυκτού πλούτου της Ανατολικής Μεσογείου, της πτώσης του Άσαντ και της ταυτόχρονης τελικής προετοιμασίας για την επίθεση στο Ιράν.

Απάντηση μέσω των μυστικών υπηρεσιών θα δώσουν οι ΗΠΑ

"Δια της διπλωματικής οδού" σκοπεύει να απαντήσει η αμερικανική κυβέρνηση σε ό,τι αφορά τις εξηγήσεις που ζητά η Ε.Ε. από αυτήν, μετά την αποκάλυψη του Spiegel περί κατασκοπείας των ΗΠΑ σε βάρος ευρωπαϊκών θεσμών.

Η Ουάσινγκτον πρόκειται να "απαντήσει με τον προσήκοντα τρόπο δια της διπλωματικής οδού και επίσης μέσω του διαλόγου ΗΠΑ – Ε.Ε., μεταξύ των ειδικών τους στις μυστικές υπηρεσίες", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αμερικανική Εθνική διεύθυνση Πληροφοριών (ODNI).

Η περίπτωση της Ελλάδας

Τα όρια της γελοιότητας έχει ξεπεράσει η «διαρροή» που αφορά την από την πλευρά των ΗΠΑ παρακολούθηση και της Ελλάδας, δηλαδή των Ελλήνων πολιτικών. Και η γελοιότητα αυτή αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ, αφού η Ελλάδα έχει παραδώσει την εθνική της κυριαρχία στην Ευρώπη, αλλά πολλά χρόνια πριν την είχε παραδώσει στις ΗΠΑ.

Μάλιστα, η περίπτωση της Ελλάδας ίσως να αξίζει να ερευνηθεί και από έγκριτους δημοσιογράφους, αφού έχει καταγραφεί (επισήμως και μέσα σε δικαστική αίθουσα) ομολογία ανθρώπων των Ελληνικών μυστικών υπηρεσιών, οι οποίοι αναφέρθηκαν ρητά σε συστηματική διαρροή άκρως απόρρητων εγγράφων της ΕΥΠ τα οποία απευθύνονταν προς τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Μάλιστα, η αναφορά έγινε για περίοδο που αφορούσε την διάρκεια της πρωθυπουργικής θητείας του κ. Καραμανλή (αν και ήδη αρμόδιος ανακριτής ερευνά την υπόθεση του σχεδίου δολοφονίας του Καραμανλή και τις υποκλοπές της Vodafone).

Πριν από αυτή την ομολογία (για την οποία εξ όσων γνωρίζουμε δεν έχει υπάρξει καμία δικαστική παρέμβαση) υπήρξαν και τα περιβόητα δημοσιεύματα των Wikileaks, μέσα στα οποία καταγραφόταν εκ μέρους του πρέσβη Τσαρλς Ρις και στο ότι υπάρχουν «δυσαρεστημένοι ΠΑΣΟΚοι υπάλληλοι των Ελληνικών μυστικών υπηρεσιών επιρρεπείς στις διαρροές»(της ΕΥΠ) ή και πως υπήρξαν πολιτικοί προϊστάμενοι της ΕΥΠ (Χρυσοχοΐδης) ή διοικητές (Μπίκας) που έδιναν πλήρη αναφορά στους αμερικανούς πρέσβεις για τα διαλαμβανόμενα στο εσωτερικό της Ελληνικής Μυστικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥ) ή ότι απαιτείται να αλλάξει ολόκληρη η δομή της ΕΥΠ και να πλησιάζει στα… αμερικανικά πρότυπα!!! Και γι αυτά τα θέματα, εξ όσων γνωρίζουμε, δεν υπάρχει καμία εισαγγελική ή δικαστική παρέμβαση.

Αν και ο Ελληνικός τύπος (ηλεκτρονικός και μη) μέχρι στιγμής έδωσε από ελάχιστη έως μηδενική προσοχή στα συγκεκριμένα καταγεγραμμένα επισήμως γεγονότα, παρ’ όλα αυτά πρέπει να επισημανθεί πως είτε οι αρμόδιοι (στις μετέπειτα κυβερνήσεις αλλά και στην σημερινή) δεν έχουν μάθει ακόμη πως κάτι πολύ περίεργο συμβαίνει σχετικά με απόρρητες πληροφορίες οι οποίες διαρρέουν στην αμερικανική πρεσβεία μέσω υπαρχόντων διαύλων, είτε γνώριζαν και επέλεξαν την σιωπή προκειμένου να παραμείνουν στις θέσεις τους ή επειδή χρωστούσαν τις θέσεις τους στους… παρακολουθούντες «φίλους και συμμάχους» αμερικανούς.





πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε μπορεί να σχολιάσει - περιλαμβάνει Ανώνυμους χρήστες. Διαγράφονται μόνο χυδαία σχόλια.

Δημοφιλής αναρτήσεις της τελευταίας εβδομάδας

Άγναντα
Χωριό
Άγναντα
Ιστορία
Άγναντα
Πλατεία
Γεφύρι
Πλάκας
Πλατεία
Ξάνθης
Παλαιά
Ξάνθη 1
Παλαιά
Ξάνθη 2
Είσοδος
Καπνικής