Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Ο αντίποδας (θετική εκδοχή) του εγωισμού



Το έντονο Εγώ δεν ευθύνεται μόνο για την απομάκρυνση από την φύση και το κατρακύλισμα στην αθλιότητα, ευθύνεται και την ανάταση, την ένωση με το θείο (Ηράκλειτος, τα αντίθετα που είναι ένα και το αυτό).
Λέμε το να το γνωρίζεις είναι το 50% της δουλειάς. Κι όχι μόνο, αν το γνωρίζεις μονόδρομος το να το φτάσεις! Το παραμύθιασμα, η τροποποίηση της αλήθειας ανάλογα πώς σε συμφέρει, σε αφήνει στάσιμο.

Ποιος δεν αντέχει την αλήθεια και διαλέγει το παραμύθιασμα; Αυτός που δεν γνωρίζει την δύναμή του, αυτός που εύκολα προσαρμόζεται/συμβιβάζεται, άρα παραμυθιάζεται αυτός που έχει ανίσχυρη προσωπικότητα, χαμηλό Εγώ.
(Έχει και συνέχεια..) Γιατί και μόνο αν γνωρίζεις την αλήθεια δεν υπάρχει περίπτωση να μην την φτάσεις; Δεν σ’ αφήνει ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ!!!! Δεν γίνεται να μείνεις πολύ καιρό στην κατάσταση την οποία νιώθεις ότι αδυνατείς να το κάνεις!! Δεν αντέχει για πολύ ο άνθρωπος να νιώθει ανίκανος.
(Όταν δεν γράφω βιώνω τον ορυμαγδό μου. Με πιάνει ο οίστρος όταν πλέον έρθουν τα αποτελέσματα. Καλή δύναμη στον γολγοθά του καθενός μας εύχομαι.)


γράφει η Σ.Λυγερού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε μπορεί να σχολιάσει - περιλαμβάνει Ανώνυμους χρήστες. Διαγράφονται μόνο χυδαία σχόλια.

Δημοφιλής αναρτήσεις της τελευταίας εβδομάδας

Άγναντα
Χωριό
Άγναντα
Ιστορία
Άγναντα
Πλατεία
Γεφύρι
Πλάκας
Πλατεία
Ξάνθης
Παλαιά
Ξάνθη 1
Παλαιά
Ξάνθη 2
Είσοδος
Καπνικής