Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Κι όμως, η κρίση ευνοεί τους κροίσους της ΕΕ



Κι όμως, στην ευρωζώνη της κρίσης, οι πλούσιοι γίνονται ακόμη πλουσιότεροι. Πόσο αυξήθηκε η περιουσία τους το 2012 και ποιες χώρες ευνοήθηκαν περισσότερο. Οι αιτίες πίσω από το φαινόμενο και τα πορίσματα της Wealth - X.

Η Ευρώπη μπορεί να παλεύει με την οικονομική στασιμότητα, αλλά οι κροίσοι της Γηραιάς Ηπείρου αυξάνουν σημαντικά τον πλούτο τους. Η έκθεση της συμβουλευτικής Wealth – X αναφέρει ότι ο αριθμός των ανθρώπων με περιουσία που ξεπερνά τα 30 εκατ. δολάρια αυξήθηκε στη Γερμανία, στην Ελβετία, στη Γαλλία και στην Ιταλία κατά 6% το 2012. Η αθροιστική τους περιουσία εκτινάχθηκε κατά 13% στα 3,4 τρισ. δολ.

Η μεγαλύτερη άνοδος καταγράφεται στη Γερμανία, όπου οι υπερπλούσιοι αυξήθηκαν 6% στα 16.734 άτομα με συνολική περιουσία άνω των 2 τρισ. δολ. Στην Ελβετία, ο αριθμός των υπερπλουσίων αυξήθηκε κατά 15%. Ακόμη και στη Γαλλία, που φέρεται να κινδυνεύει με στασιμότητα, ο αριθμός των κροίσων αυξήθηκε κατά 5% και η συνολική τους περιουσία κατά 12%.
Η Wealth – X αποδίδει τις εξελίξεις στις έξυπνες επενδυτικές κινήσεις. «Οι έξυπνες επενδύσεις και η συνετή διαχείριση στις συγκεκριμένες οικονομίες εξηγεί γατί υπήρξε καλύτερη απόδοση εκεί από ό,τι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες» αναφέρει ο πρόεδρός της David Friedman.
Υπάρχει, όμως, και μία ακόμη αιτία: η παγκοσμιοποίηση. Πολλοί από τους κροίσους ευρωπαϊκών χωρών έχουν διεθνείς επιχειρήσεις ή επιχειρήσεις που ευνοούνται από την ανάπτυξη σε άλλες χώρες. Αυτό συμβαίνει επί παραδείγματι με τις εταιρείες πολυτελών προϊόντων της Γαλλίας, ή με τις γερμανικές βιομηχανίες.
Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα του Amancio Ortega,του ιδρυτή της Zara. Ενώ η Ισπανία παλεύει με την ύφεση, η περιουσία του Ortega ενισχύθηκε σε έναν χρόνο περισσότερο από 10 δισ. δολ., στα 50 δισ. δολ., με αποτέλεσμα να είναι πλέον ο 5ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε μπορεί να σχολιάσει - περιλαμβάνει Ανώνυμους χρήστες. Διαγράφονται μόνο χυδαία σχόλια.

Δημοφιλής αναρτήσεις της τελευταίας εβδομάδας

Άγναντα
Χωριό
Άγναντα
Ιστορία
Άγναντα
Πλατεία
Γεφύρι
Πλάκας
Πλατεία
Ξάνθης
Παλαιά
Ξάνθη 1
Παλαιά
Ξάνθη 2
Είσοδος
Καπνικής