Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Μέσα στην καλή χαρά



Σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο, οι Έλληνες είναι απαισιόδοξοι για το μέλλον αλλά αυτό είναι λογικό, αφού στο μέλλον όλοι θα πεθάνουμε. Το 98% των Ελλήνων χαρακτηρίζουν την κατάσταση της εθνικής οικονομίας «κακή», ενώ το υπόλοιπο 2% έχει τα χρήματα που λείπουν από το 98%.

Το 58% των Ελλήνων εκτιμούν πως η προσωπική τους επαγγελματική κατάσταση είναι κακή αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με τη σημερινή οικονομική κατάσταση αλλά με το γεγονός ότι οι περισσότεροι Έλληνες νομίζουν πως είναι αδικημένες μεγαλοφυΐες και κάποιοι συνωμοτούν εναντίον τους, ώστε να μην τους επιτρέψουν να μεγαλουργήσουν.


Το 62% των Ελλήνων πιστεύουν πως στους επόμενους 12 μήνες η οικονομική κατάσταση της χώρας θα επιδεινωθεί αλλά αυτό το 62% είναι μάλλον οι κάτοικοι της Αθήνας και των μεγάλων πόλεων, αφού έχω διαπιστώσει πως στην υπόλοιπη χώρα όλοι την περνάνε ζωή και κότα και τα έχουν γραμμένα όλα στ’ αρχίδια τους.

Μόνο το 4% των Ελλήνων έχουν εμπιστοσύνη στα πολιτικά κόμματα -οπότε όλοι αυτοί που τα ψηφίζουν είναι εξωγήινοι-, ενώ την Ευρωπαϊκή Ένωση την εμπιστεύεται μόνο το 16% των Ελλήνων γιατί το υπόλοιπο 84% είναι κάπως καχύποπτο πια.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι Έλληνες θεωρούν πως το κυριότερο πρόβλημα της χώρας είναι η ανεργία επειδή είναι σκλάβοι και θέλουν να έχουν αφεντικό μέχρι να τα τινάξουν, ενώ θα μπορούσαν να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους, να γίνουν εφοπλιστές και να ζήσουν μια πολυτελέστατη και άνετη ζωή, πηδώντας θεογκόμενες και σνιφάροντας κοκαΐνη πάνω στο κότερο.

Το 68% των Ελλήνων δήλωσαν πως η σημερινή κατάσταση δεν τους επιτρέπει να κάνουν σχέδια για το μέλλον και ζουν πια μέρα τη μέρα, ενώ είναι γνωστό πως, πριν την χρεοκοπία, οι Έλληνες έκαναν μακροχρόνια πλάνα και έβαζαν στόχους σε ορίζοντα εικοσαετίας.

Οι άλλοι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν κι αυτοί μια απαισιοδοξία αλλά οπωσδήποτε είναι πιο αισιόδοξοι από τους Έλληνες, αφού η έρευνα έγινε την άνοιξη και ήξεραν πως θα έρθουν διακοπές στην Ελλάδα, για να περάσουν δέκα μέρες σαν άνθρωποι, αφήνοντας για λίγο πίσω τους τις καταθλιπτικές χώρες τους και τις μίζερες ζωές τους.



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε μπορεί να σχολιάσει - περιλαμβάνει Ανώνυμους χρήστες. Διαγράφονται μόνο χυδαία σχόλια.

Δημοφιλής αναρτήσεις της τελευταίας εβδομάδας

Άγναντα
Χωριό
Άγναντα
Ιστορία
Άγναντα
Πλατεία
Γεφύρι
Πλάκας
Πλατεία
Ξάνθης
Παλαιά
Ξάνθη 1
Παλαιά
Ξάνθη 2
Είσοδος
Καπνικής