Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Το πολιτικό σύστημα διασώζεται; Προς νέο δικομματισμό η Ελλάδα.



Αν πιστέψουμε όλες τις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, παρατηρούμε τρία βασικά ευρήματα: 1) Ότι έχουν ξεχωρίσει δύο κόμματα τα οποία θα αποτελέσουν τον νέο δικομματισμό. Η ΝΔ (το κόμμα των συνταξιούχων και των αγροτών) και ο ΣΥΡΙΖΑ (το κόμμα των νέων και των αστών). 2) Ότι η μεγάλη πλειοψηφία του λαού δεν θέλει εκλογές και 3) ότι η πλειοψηφία του λαού δεν θέλει να φύγουμε από το ευρώ. 


Αυτά τα τρία ευρήματα είναι σταθερά σε όλες σχεδόν τις δημοσκοπήσεις (άσχετα το τι πιστεύει κάποιος γι’ αυτές) και είναι αυτά που καθορίζουν ή προαναγγέλλουν τη συμπεριφορά του πολιτικού συστήματος. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει: 1) Ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσουν τη θεατρική μεταξύ τους αντιπαράθεση και κοκορομαχία ώστε να αποπροσανατολιστεί εντελώς ο λαός και να διχαστεί με βεβαιότητα, για να κτιστεί γερά και να αντέξει ο νέος δικομματισμός, συντρίβοντας τους υπόλοιπους, 2) Ότι κανείς από τους δύο δεν θέλει στην πραγματικότητα εκλογές και αν αυτές προκύψουν θα προσπαθήσει να τις φορτώσει στον άλλον και 3) Ότι κανείς από τους δύο δεν πρόκειται να προτάξει την έξοδο από το ευρώ και αν αυτή προκύψει θα προσπαθήσει να την φορτώσει στον άλλον.

Φυσικά υπάρχει και ένα τρίτο εύρημα σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Είναι η τρίτη θέση της ΧΑ. Όμως το πολιτικό σύστημα ανέχεται ή και υποθάλπει προς το παρόν αυτή την κατάσταση, γιατί η ΧΑ λειτουργεί (ηθελημένα ή άθελα) ως βαλβίδα εκτόνωσης της λαϊκής οργής.  Αν δεν υπήρχε η ΧΑ θα έπρεπε να εφευρεθεί. Δεν πρέπει να δίνουμε βάση στον παράγοντα αυτόν. Όταν το σύστημα δεν θα την χρειάζεται θα την απορρίψει πάραυτα.

Βλέπουμε λοιπόν πως το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα προσπαθεί να διασωθεί τελικά, μέσα από έναν νέο δικομματισμό, αναγεννόμενο εκ της τέφρας του και καθυποτάσσοντας και πάλι το λαό. Φυσικά ένα “ατύχημα” μπορεί πάντα να χαλάσει τα σχέδια του συστήματος υπέρ του λαού. Ίδωμεν.



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε μπορεί να σχολιάσει - περιλαμβάνει Ανώνυμους χρήστες. Διαγράφονται μόνο χυδαία σχόλια.

Δημοφιλής αναρτήσεις της τελευταίας εβδομάδας

Άγναντα
Χωριό
Άγναντα
Ιστορία
Άγναντα
Πλατεία
Γεφύρι
Πλάκας
Πλατεία
Ξάνθης
Παλαιά
Ξάνθη 1
Παλαιά
Ξάνθη 2
Είσοδος
Καπνικής