Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Θα μείνουμε αμέτοχοι;



Ήρθε η ώρα να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους! Οι μέρες που πέρασαν κι αυτές που έρχονται, οι απεργιακές κινητοποιήσεις και οι διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, δεν είναι μία από τα ίδια. Οι μεγάλες απεργίες των εκπαιδευτικών και άλλων κλάδων του δημοσίου, σημαδεύτηκαν με την εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, αποκαλύπτοντας πλήρως το παρακράτος που έχει στήσει η μνημονιακή κυβέρνηση για να κάνει τις βρώμικες δουλειές της.


Οι επιθέσεις σε μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα, στον πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων του Δήμου Βύρωνα, Χρήστο Παναγιωτόπουλο και η εκτέλεση του 34χρόνου Παύλου σε διάστημα λίγων ημερών και ενώ η ελληνική κοινωνία είχε αρχίσει να δείχνει δείγματα συμπαράστασης στους εκπαιδευτικούς και στους υπόλοιπους απεργούς, μόνο τυχαίες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν. Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, βλέποντας την δυναμική που άρχισε να αναπτύσσεται με τις μαζικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, εξαπέλυσε τα εφεδρικά της τμήματα για να προκαλέσει χάος και να φοβίσει την κοινή γνώμη.

Όμως οι εξελίξεις τους ξάφνιασαν. Η οργή του κόσμου είναι μεγάλη. Οι μαζικές αντιφασιστικές διαδηλώσεις σε ελληνικές πόλεις και στο εξωτερικό, προκαλούν τριγμούς. Γιατί τα συνθήματα κατά του φασισμού δεν εξαντλούνται μόνο στην ναζιστική Χρυσή Αυγή, αλλά και στον φασισμό της κυβέρνησης που έχει κουρελιάσει κάθε έννοια δημοκρατίας τα τελευταία χρόνια, που με τις πολιτικές και της πρακτικές της, μας εξαθλίωσε για να θρέψει το παρακράτος. Ξαφνικά η μνημονιακή συγκυβέρνηση- που μόλις πρόσφατα στελέχη της είχαν δηλώσει πως μπορούν να συνεργαστούν με την Χρυσή Αυγή- αποφάσισε να καταδικάσει δημόσια το ναζιστικό έκτρωμα και να το χαρακτηρίσει εγκληματική οργάνωση. Θα πρέπει να είναι κάποιος αφελής για να πιστέψει πως η παραπομπή στον εισαγγελέα των 32 περιστατικών βίας και εγκληματικότητας της Χρυσής Αυγής από τον Δένδια, θα γινόταν σε κάθε περίπτωση. Το χέρι του δεν το κόβει κανείς αν δεν βρίσκεται σε κίνδυνο – όσο μακρύ κι αν είναι!

Δυστυχώς, μέσα σε αυτή τη γενικευμένη κατάσταση κινητοποιήσεων, η συμμετοχή των περιφερειακών υπαλλήλων είναι κατώτερη των περιστάσεων. Παρόλο που είναι γνωστό πως το επόμενο κύμα απολύσεων μας αφορά άμεσα, δεν συμπαραστεκόμαστε όσο θα έπρεπε στους άλλους κλάδους. Δεν προσπαθούμε αρκετά να σταματήσουμε αυτές τις πολιτικές, μαζί τους. Όταν όμως έρθει η σειρά μας –που έρχεται σύντομα- ποιος θα αγωνιστεί μαζί μας; Δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες πως η περιφερειακή αρχή θα μας γλιτώσει. Ο Περιφερειάρχης το δήλωσε ξεκάθαρα σε πρόσφατο περιφερειακό συμβούλιο. Υποστηρίζει πλήρως το δόγμα «λιγότερο κράτος, περισσότερη ανάπτυξη». Εξάλλου, σαν πρόεδρος της ΕΝΠΕ είχε στείλει πρόσκληση στην Χρυσή Αυγή να παραβρεθεί στο συνέδριο των περιφερειών που έγινε λίγες μέρες πριν, άσχετα αν αναγκάστηκε να την ανακαλέσει λόγω των γεγονότων. Οι περιφερειάρχες στηρίζουν πλήρως τις κυβερνητικές πολιτικές και δεν είχαν ηθικό πρόβλημα να παίξουν το παιχνίδι της νομιμοποίησης των Ναζί, ως επίσημων προσκεκλημένων στο συνέδριο τους. Γιατί νομίζουμε πως θα ενδιαφερθούν για τις θέσεις εργασίας μας;

Η δολοφονία του Λαμπράκη από το παρακράτος του Καραμανλή έριξε την κυβέρνηση μέσα σε τρεις εβδομάδες. Η σημερινή κυβέρνηση δοσίλογων πόσο θα κρατηθεί;



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε μπορεί να σχολιάσει - περιλαμβάνει Ανώνυμους χρήστες. Διαγράφονται μόνο χυδαία σχόλια.

Δημοφιλής αναρτήσεις της τελευταίας εβδομάδας

Άγναντα
Χωριό
Άγναντα
Ιστορία
Άγναντα
Πλατεία
Γεφύρι
Πλάκας
Πλατεία
Ξάνθης
Παλαιά
Ξάνθη 1
Παλαιά
Ξάνθη 2
Είσοδος
Καπνικής