Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Όλα τα καθάρματα....



Οι σχέσεις της Χρυσής Αυγής με την Ελληνική Αστυνομία είναι γνωστές. Άψογη συνεργασία. Υπάρχουν βίντεο, φωτογραφίες, μαρτυρίες και πολλά άλλα στοιχεία. Επίσης, είναι γνωστό πως ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των αστυνομικών πήγε στις κάλπες και ψήφισε Χρυσή Αυγή.
Δεν είναι μόνο στην Ελλάδα που οι νεοναζί έχουν εξαιρετικές σχέσεις με την Αστυνομία και τις μυστικές υπηρεσίες.

Στη δίκη των πέντε Γερμανών νεοναζί που κατηγορούνται για δέκα φόνους -ανάμεσα στα θύματά τους και ένας Έλληνας- έρχονται συνέχεια στο φως στοιχεία που αποδεικνύουν πως η δράση των κατηγορούμενων ήταν γνωστή στις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες.
Όχι μόνο ήταν γνωστή η δράση τους αλλά υπάρχουν στοιχεία πως άνδρες των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών συνεργάζονταν με κάποιο τρόπο με τους δράστες ή έκαναν πως δεν βλέπουν.
Είναι γνωστό επίσης πως η γερμανική αστυνομία, επί σειρά ετών, απέκλειε το ενδεχόμενο να είναι υπεύθυνοι για τις δολοφονίες οι νεοναζί, και έδινε πληροφορίες στον Τύπο, υποδεικνύοντας ως υπεύθυνη για τις δολοφονίες την τουρκική μαφία· τα περισσότερα θύματα ήταν Γερμανοί τουρκικής καταγωγής.
Στη δίκη των πέντε νεοναζί -που συνεχίζεται στο Μόναχο και θα ολοκληρωθεί το 2014- δεν πρόκειται να αναζητηθούν οι ευθύνες της γερμανικής αστυνομίας και των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών για τις δολοφονίες.
Η δίκη αφορά μόνο τους πέντε κατηγορούμενους νεοναζί και τις δικές τους ευθύνες.
Προσωπικά, δυσκολεύομαι να πιστέψω πως οι σχέσεις των νεοναζί με τις κρατικές υπηρεσίες είναι τυχαίες.
Κι αν αυτό θα μπορούσε να το υποστηρίξει κάποιος για μια χώρα χωρίς οργάνωση, όπως η Ελλάδα, δεν θα μπορούσε να κάνει το ίδιο με την βιομηχανική, οργανωμένη και πειθαρχημένη Γερμανία.
Σε κάθε περίπτωση, η «συμπάθεια» των αστυνομικών για τους νεοναζί και τους φασίστες -σε πολλές χώρες- θα πρέπει να απασχολήσει τόσο τις αρχές όσο και τους πολίτες. Και βέβαια, θα πρέπει να απασχολήσει τους αστυνομικούς.
Δημόσιοι υπάλληλοι, υπεύθυνοι για την ασφάλεια των πολιτών, συνεργάζονται με νεοναζί δολοφόνους ή κάνουν τα στραβά μάτια για τα εγκλήματά τους, και παραμένουν στις θέσεις τους.
Βέβαια, εγώ είμαι σίγουρος πως είναι το βαθύ κράτος που συνεργάζεται με τους νεοναζί -και πως η άνοδος των εθνικιστικών και ακροδεξιών κομμάτων στην Ευρώπη βολεύει αφάνταστα το πολιτικό κατεστημένο και τις οικονομικές ελίτ- αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.
(Να μην ξεχνάμε και τις σχέσεις αγάπης των νεοναζί με καθεστωτικά ΜΜΕ και μεγαλοδημοσιογράφους. Γιατί, όπως λέει και το γνωστό σύνθημα, «Μπάτσοι, TV, νεοναζί, όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί».)



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε μπορεί να σχολιάσει - περιλαμβάνει Ανώνυμους χρήστες. Διαγράφονται μόνο χυδαία σχόλια.

Δημοφιλής αναρτήσεις της τελευταίας εβδομάδας

Άγναντα
Χωριό
Άγναντα
Ιστορία
Άγναντα
Πλατεία
Γεφύρι
Πλάκας
Πλατεία
Ξάνθης
Παλαιά
Ξάνθη 1
Παλαιά
Ξάνθη 2
Είσοδος
Καπνικής