Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Το κράτος - απατεώνας



Οτι το κράτος έχει μετατραπεί σε μία τεράστια μηχανή οικονομικής αφαίμαξης των πολιτών, το βλέπουμε, το ξέρουμε, το ζούμε όλοι, από πάντα. Για να βρει έσοδα, ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός μεταφέρει μονόπλευρα τη δημοσιονομική προσαρμογή στις πλάτες των ασθενέστερων, κυρίως των μισθωτών και συνταξιούχων, υποβαθμίζοντας τη ζωή τους.
Την ίδια τακτική, του να τα αρπάξουμε όπου και όπως τα βρούμε, ακολουθούν όμως, μαζί με το στενό πυρήνα του Δημοσίου, και άλλοι φορείς, όπως οι ασφαλιστικοί οργανισμοί. Η μαύρη τρύπα και...
στα δικά τους έσοδα είναι μεγάλη, οπότε ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

Αυτήν ακριβώς την τακτική ακολουθούν και στο ΙΚΑ. Εχουν στήσει μία εισπρακτική παγίδα, μέσω της οποίας ζητούν, παρανόμως, όπως αποδεικνύεται, χρήματα ασφαλιστικών εισφορών από τους 400.000 ιδιοκτήτες αυθαιρέτων που υπέβαλαν δηλώσεις νομιμοποίησης με βάση το νόμο Παπακωνσταντίνου.
Ελα όμως που ο νόμος αυτός κρίθηκε εκ των υστέρων αντισυνταγματικός από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Αλλά αυτό δεν φαίνεται ούτε να απασχολεί ιδιαίτερα ούτε να πτοεί τους διοικούντες το μεγαλύτερο ασφαλιστικό οργανισμό της χώρας. Και όλα αυτά συμβαίνουν όταν ήδη με τον επόμενο νόμο Καλαφάτη, που ισχύει από τον Σεπτέμβριο του 2013, προβλέπεται ρητά πως αναστέλλεται η επιβολή προστίμων και η είσπραξη βεβαιωμένων προστίμων!
Ο νέος νόμος είναι σαφέστατος, λένε οι αρμόδιοι του ΥΠΕΚΑ, καρφώνοντας τις πρακτικές του ΙΚΑ. Οι πολίτες που δήλωσαν το αυθαίρετο με το νόμο Παπακωνσταντίνου μπορούν να ξεφύγουν από την παγίδα του ΙΚΑ, αν ξαναδηλώσουν το αυθαίρετο με βάση το νέο νόμο. Ομως οι υπεύθυνοι του ΙΚΑ κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν. Προέχει γι' αυτούς η αύξηση των εσόδων. Με μια σειρά εγκυκλίων ερμηνεύουν τις διατάξεις υπέρ τους και αρνούνται σε κάθε περίπτωση το ενδεχόμενο επιστροφής των καταβληθέντων ποσών, στη συντριπτική πλειονότητα των ιδιοκτητών!
Ολη αυτή η διαδικασία δείχνει ακόμη μία φορά την πλήρη έλλειψη σεβασμού του Δημοσίου και των φορέων του προς τους πολίτες. Είναι η νοοτροπία που καλλιέργησε όλα αυτά τα χρόνια την εικόνα της γενικευμένης ανομίας, της αποδοχής των παρανομιών, της ατιμωρησίας των ενόχων, της αρπαχτής και των μικρών και μεγάλων ρουσφετιών. Αλλά αυτή η εκδοχή του Δημοσίου - δυνάστη για τους πολλούς και ευεργέτη για τους λίγους και εκλεκτούς είναι που κατέστρεψε τη χώρα. Και θα την αποτελειώσει αν δεν την καταστρέψουν τη νοοτροπία οι ίδιοι οι πολίτες. Ενάντια στους δήθεν συμπολίτες δυνάστες τους.



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε μπορεί να σχολιάσει - περιλαμβάνει Ανώνυμους χρήστες. Διαγράφονται μόνο χυδαία σχόλια.

Δημοφιλής αναρτήσεις της τελευταίας εβδομάδας

Άγναντα
Χωριό
Άγναντα
Ιστορία
Άγναντα
Πλατεία
Γεφύρι
Πλάκας
Πλατεία
Ξάνθης
Παλαιά
Ξάνθη 1
Παλαιά
Ξάνθη 2
Είσοδος
Καπνικής