Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Και καταθλιπτικοί και καταπληκτικοί



Από κατάθλιψη πάσχει το 4,9% των Ελλήνων, οπότε αντιλαμβανόμαστε πως το 95,1% των Ελλήνων είναι αναίσθητοι. Το ποσοστό καταθλιπτικών στην Ελλάδα είναι κοντά στον μέσο όρο της Δυτικής Ευρώπης, οπότε διαπιστώνουμε πως η Ελλάδα αποτελεί πια ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ως κατάθλιψη ορίζεται ένα αίσθημα λύπης, απογοήτευσης και εγκατάλειψης που διαρκεί για χρόνια και κάνει τον άνθρωπο να νιώθει πως η ζωή είναι μάταιη και δεν αξίζει να την ζει κάποιος αλλά αυτό δεν είναι και μακριά από την αλήθεια, αφού, αν το καλοσκεφτείς, η ζωή είναι, όντως, μάταιη.

Η κατάθλιψη αποτελεί την δεύτερη, παγκοσμίως, σημαντικότερη αιτία ανικανότητας και αναπηρίας, μετά τους πόνους στη μέση, αλλά, αν έχεις πόνους στη μέση, δεν προλαβαίνεις να πάθεις κατάθλιψη γιατί έχεις τον σφάχτη στη μέση που σε κάνει να πιστεύεις πως η ζωή δεν είναι μάταιη αλλά ανυπόφορη.
Τα υψηλότερα ποσοστά κατάθλιψης καταγράφονται στο Αφγανιστάν, και αυτό μάλλον οφείλεται στο γεγονός πως οι Αφγανοί έχουν λυμένα όλα τα προβλήματά τους και παθαίνουν κατάθλιψη από το κωλοβάρεμα, ενώ οι Αφγανές δηλώνουν καταθλιπτικές, για να μην νομίζουμε εμείς πως είναι καταχαρούμενες κάτω από τις μπούρκες.
Τα χαμηλότερα ποσοστά κατάθλιψης παρουσιάζονται στην Ιαπωνία αλλά εκεί έχουν πολύ υψηλά ποσοστά ραδιενέργειας, ενώ είναι αδύνατον να πάθεις κατάθλιψη αν είσαι Ιάπωνας, γιατί βλέπεις συνέχεια την φάτσα σου στον καθρέφτη και σε πιάνουν τα γέλια.
Σύμφωνα με την έρευνα, η κατάθλιψη επιβαρύνει πιο πολύ τις γυναίκες απ’ ό,τι τους άνδρες αλλά αυτό οφείλεται στο γεγονός πως οι άνδρες τα γράφουν όλα στ’ αρχίδια τους, ενώ οι γυναίκες αφενός δεν έχουν πού να τα γράψουν και αφετέρου νιώθουν ακόμα ενοχές για το προπατορικό αμάρτημα που πήγε η μαλακισμένη η Εύα και δάγκωσε το μήλο, και έδωσε και στον Αδάμ, και μετά τους πιάσανε οι ντροπές που ήταν τσίτσιδοι, και μετά η Εύα κατηγόρησε στον Θεό το φίδι και ο Αδάμ κατηγόρησε την Εύα, και μετά ο Θεός τους τιμώρησε, γιατί Θεός είναι και κάνει ό,τι γουστάρει, όπως κι εγώ που δεν είμαι θεός αλλά το μπλογκ είναι δικό μου και κάνω ό,τι γουστάρω, οπότε εδώ θα βάλω μια τελεία και θα σε αφήσω με το στόμα ανοιχτό με την μοντέρνα γραφή μου.



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε μπορεί να σχολιάσει - περιλαμβάνει Ανώνυμους χρήστες. Διαγράφονται μόνο χυδαία σχόλια.

Δημοφιλής αναρτήσεις της τελευταίας εβδομάδας

Άγναντα
Χωριό
Άγναντα
Ιστορία
Άγναντα
Πλατεία
Γεφύρι
Πλάκας
Πλατεία
Ξάνθης
Παλαιά
Ξάνθη 1
Παλαιά
Ξάνθη 2
Είσοδος
Καπνικής