Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Ο Άδωνης φωτίζει και οδηγεί ολάκερη την Ευρώπη.



Αν ήμουνα Ευρωπαίος εκτός Ελλάδας και άκουγα τη ρήση του Γεωργιάδη, θα έφευγα μετανάστης στην Αμερική κι ας ήταν και με τον «Τιτανικό».

Μετά την τεράστια επιτυχία που σημείωσε την Δευτέρα στο ποιητικό μεσημέρι του Μουσείου της Ακρόπολης, το θρυλικό μουσικοχορευτικό δίδυμο Σαμαράς- Βενιζέλος, εφάμιλλο των Φραγκίσκου Μανέλη- Κούλη Στολίγκα, έκλεισε την εβδομάδα κάνοντας πάταγο και στο Μέγαρο Φίλων της Μουσικής.

Πρωταγωνίστησε στο μιούζικαλ «Ελληνικές μεταρρυθμίσεις στον τομέα της Υγείας: Βελτιώνοντας την υγεία των πολιτών» του ΄Αδωνη Γεωργιάδη, αφήνοντας τις καλύτερες των εντυπώσεων στον ευρωπαίο επίτροπο Υγείας Τόνιο Μποργκ και στον επικεφαλής της task force Χορστ Ράιχνεμπαχ. Μετά το πέρας της παράστασης, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι «το μοντέλο της δημόσιας υγείας της Ελλάδος είναι πρότυπο για όλη την Ευρώπη».
Αν ήμουνα Ευρωπαίος εκτός Ελλάδας και άκουγα τη ρήση του Γεωργιάδη, θα έφευγα μετανάστης στην Αμερική κι ας ήταν και με τον «Τιτανικό». Αν η δημόσια Υγεία στην Ευρώπη γίνει όπως την έχουνε καταντήσει εδώ, τότε welcome to hell, bodies. Από πού να αρχίσεις και που να τελειώσεις: Τρία εκατομμύρια ανασφάλιστοι, χωρίς πρόσβαση σε φάρμακα και γιατρούς, νοσοκομεία που κλείνουν, νοσοκομεία χωρίς αξονικούς, χωρίς χειρουργεία, χωρίς γάζες, γιατροί με πετσοκομμένους μισθούς, με εφημερίες που καθυστερούν για έξι μήνες, γιατροί υπό απόλυση και διαθεσιμότητα κι ένας φορέας πρωτοβάθμιας περίθαλψης, που μετατρέπεται σε ντίλερ υπηρεσιών, με κάθε ακτινογραφία παίρνετε δώρο και ένα βιβλίο του Κώστα Πλεύρη για τους Εβραίους. Μωρέ καλύτερα στο παγόβουνο, που ξεμπερδεύεις και γρήγορα.
Αν ήμουν ευρωπαίος εκτός Ελλάδας, πιο πολύ από το σύστημα Υγείας του 'Αδωνη, θα με ενοχλούσε, θα με φόβιζε, θα με πρόσβαλε, να έχω για υπουργό Υγείας κάποιον σαν τον Άδωνη. Έναν καραμπινάτο ακροδεξιό, έναν αντισημίτη, έναν αδίστακτο νεοφιλελεύθερο, έναν κλόουν της τηλεόρασης και αυτές είναι οι καλές του πλευρές. Βέβαια, και τούτο είναι μεγάλη παρηγοριά, για να έχω υπουργό κάποιον σαν τον Γεωργιάδη, θα πρέπει στη χώρα μου να κερδίσει τις εκλογές ένα ακροδεξιό κόμμα και μάλιστα με αυτοδυναμία, ενδεχόμενο σχεδόν απίθανο. Γιατί στη χώρα μου ένα αστικό δεξιό κόμμα δεν θα έκανε ποτέ υπουργό έναν φασίστα, εκτός κι αν το δικό σας δεξιό κόμμα είναι λιγουλάκι ακροδεξιό.
Αποκλείεται! Αποκλείεται να είναι ακροδεξιό ένα κόμμα που το στηρίζει ο Βαγγέλης ο Βενιζέλος.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε μπορεί να σχολιάσει - περιλαμβάνει Ανώνυμους χρήστες. Διαγράφονται μόνο χυδαία σχόλια.

Δημοφιλής αναρτήσεις της τελευταίας εβδομάδας

Άγναντα
Χωριό
Άγναντα
Ιστορία
Άγναντα
Πλατεία
Γεφύρι
Πλάκας
Πλατεία
Ξάνθης
Παλαιά
Ξάνθη 1
Παλαιά
Ξάνθη 2
Είσοδος
Καπνικής