Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Με εντολή Σαμαρά πεθαίνει η ανεργία.

Επειδή πάμε σε εκλογές, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δήλωσε σήμερα πως προτεραιότητα της κυβέρνησης για το 2014 είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας και παρουσίασε μέτρα για την καταπολέμηση της ανεργίας. Τα ίδια είχε πει και πέρσι για το 2013. Η είδηση πως ο Σαμαράς θα καταπολεμήσει την ανεργία μεταδίδεται από ζάπλουτους δημοσιογράφους που λένε με πολύ σοβαρό ύφος πως η ανεργία μπορεί να καταπολεμηθεί.

Ο Αντώνης Σαμαράς –αλλά και οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί- δεν λένε μια απλή αλήθεια: η ανεργία δεν μπορεί να καταπολεμηθεί.
Η ανεργία θα αυξάνεται διαρκώς. Στην Ελλάδα, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε όλο τον πλανήτη.
Οι άνεργοι θα γίνονται όλο και περισσότεροι.
Δεν χρειάζονται πια εκατομμύρια εργαζόμενοι. Η εποχή της εργασίας, όπως την ξέραμε, έχει τελειώσει.
Ο καπιταλισμός της ελεύθερης αγοράς και η εξέλιξη της τεχνολογίας καθιστούν περιττούς εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους.
Δεν χρειάζονται! Τέλος!
Οι πολιτικοί προσπαθούν να «κρύψουν» τους άνεργους και πριν τις εκλογές υπόσχονται αόριστα νέες θέσεις εργασίας και αφηρημένα προγράμματα εκπαίδευσης και απασχόλησης, για να μην πουν την πολύ απλή αλήθεια: δεν χρειάζονται άλλοι εργαζόμενοι.
Από την στιγμή που δεν υπάρχει καμιά διάθεση να ανατραπεί το υπάρχον σύστημα και να ζήσει όλος ο πλανήτης σοσιαλιστικά, η μόνη λύση για τους ανέργους είναι το Βασικό Εισόδημα χωρίς προϋποθέσεις.
Εν τω μεταξύ, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει σημαία του το Βασικό Εισόδημα χωρίς προϋποθέσεις -με σχεδόν 30% ανεργία θα βρουν κι αυτοί δουλειές σε όλους σε οικονομία χωρίς δικό της νόμισμα-, οπότε βλέπω τα 58 λαμόγια να κάνουν κεντρικό τους σύνθημα το Βασικό Εισόδημα χωρίς προϋποθέσεις και οι άλλοι να μένουν με την καταπολέμηση της ανεργίας στο χέρι.
(Τα έχω γράψει πάρα πολλές φορές αλλά συνεχίζεται από τους πολιτικούς και τους τηλεδημοσιογράφους -που και δουλειά έχουν και πλούσιοι είναι- το παραμύθι με την ανεργία που θα καταπολεμηθεί γενικώς και αορίστως. Τρία σχετικά κείμενα: «Περισσεύετε», «Η σκέψη απελευθερώνει» και «Επιδόματα για όλους».




πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε μπορεί να σχολιάσει - περιλαμβάνει Ανώνυμους χρήστες. Διαγράφονται μόνο χυδαία σχόλια.

Δημοφιλής αναρτήσεις της τελευταίας εβδομάδας

Άγναντα
Χωριό
Άγναντα
Ιστορία
Άγναντα
Πλατεία
Γεφύρι
Πλάκας
Πλατεία
Ξάνθης
Παλαιά
Ξάνθη 1
Παλαιά
Ξάνθη 2
Είσοδος
Καπνικής