Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Λευκή εβδομάδα

Αντιδράσεις γονέων και εκπαιδευτικών έχει προκαλέσει η πρόταση των ξενοδόχων για περισσότερες ημέρες χειμερινών διακοπών στα σχολεία. Με τη «λευκή εβδομάδα» –που ισχύει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες- θα ενισχυθεί ο εσωτερικός τουρισμός γιατί τα 17 εκατομμύρια ξένων τουριστών δεν είναι αρκετά και πρέπει να γίνουν τουλάχιστον 170.
Φυσικά, οι περισσότεροι Έλληνες ξενοδόχοι δεν νοιάζονται καθόλου για τη «λευκή εβδομάδα», αφού έχουν χτίσει τα ξενοδοχεία τους δίπλα στην θάλασσα, οπότε το ζόρι το τραβάνε οι ξενοδόχοι που έχτισαν τα ξενοδοχεία τους στα κατσάβραχα επειδή πίστεψαν οι ανόητοι πως η Ελλάδα έγινε Λουξεμβούργο, οπότε τώρα τραβάνε τα βυζιά τους.
Στη διάρκεια της «λευκής εβδομάδας», θα απαγορεύεται η έξοδος των μαθητών και των γονιών τους από την χώρα, γιατί, αν πάνε να κάνουν σκι στην Ελβετία, μάλλον δεν θα ενισχυθούν ιδιαίτερα οι Έλληνες ξενοδόχοι.
Η «λευκή εβδομάδα» εφαρμόζεται σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης επειδή εκεί οι άνθρωποι έχουν χιόνι και έξω από τα σπίτια τους• δεν χρειάζεται να ανέβουν στον Όλυμπο για να το συναντήσουν.
Αν ισχύσει η λευκή εβδομάδα στη χώρα μας, στη Βόρεια Ελλάδα θα κάνουν σκι στο βουνό και στην Κρήτη θα κάνουν σκι στην θάλασσα.
Επίσης, το σκι είναι λαϊκό άθλημα σε αυτές τις χώρες και το κάνουν ακόμα και οι πτωχούληδες.
Το αντίστοιχο λαϊκό άθλημα στην Ελλάδα είναι ο φραπέ στην καφετέρια, οπότε πρέπει το υπουργείο Παιδείας να κάνει μια «καφέ εβδομάδα», για να ξημεροβραδιάζονται οι μαθητές στις καφετέριες, αφού κι αυτές έχουν αναδουλειές και θα τις ωφελούσε πολύ να είναι όλοι οι πιτσιρικάδες ελεύθεροι για μια εβδομάδα να πίνουν πέντε φραπέδες την ημέρα.
Δεν ξέρω τι είναι αυτό που κάνει την κυβέρνηση και τους ξενοδόχους να πιστεύουν πως οι Έλληνες -που έχουν περιορίσει ή καταργήσει τις θερινές τους διακοπές- θα πάνε διακοπές στα χιόνια αλλά έτσι είναι η Ελλάδα: πετάει ο καθένας τη μαλακία του και ό,τι κάτσει.
Πάντως, θα είναι πολύ βολικό για τους άνεργους γονείς –που έχουν όλο τον χρόνο στη διάθεσή τους και πολλά χρήματα- να ισχύσει τελικά η «λευκή εβδομάδα» και να πάρουν τα παιδιά τους να πάνε στα χιόνια για σκι, με την ελπίδα να τους φάνε οι λύκοι και οι αρκούδες, για να γλιτώσουν από την ανεργία.
Επίσης, το σκι στη «λευκή εβδομάδα» θα προκαλεί άπειρους τραυματισμούς μαθητών, οπότε, εκτός από τα ξενοδοχεία, θα δουλέψουν και τα νοσοκομεία.

Ωραία θα ήταν και μια «κόκκινη εβδομάδα» στην διάρκεια της οποίας τα αγόρια θα πηγαίνουν στις πουτάνες, ενώ τα κορίτσια θα ξεπαρθενεύονται και θα κρεμάνε το σεντόνι με τα αίματα στο μπαλκόνι.



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε μπορεί να σχολιάσει - περιλαμβάνει Ανώνυμους χρήστες. Διαγράφονται μόνο χυδαία σχόλια.

Δημοφιλής αναρτήσεις της τελευταίας εβδομάδας

Άγναντα
Χωριό
Άγναντα
Ιστορία
Άγναντα
Πλατεία
Γεφύρι
Πλάκας
Πλατεία
Ξάνθης
Παλαιά
Ξάνθη 1
Παλαιά
Ξάνθη 2
Είσοδος
Καπνικής