Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Ασυμβίβαστος ευρωβουλευτής, συμβιβασμένος δήμαρχος.

Το ασυμβίβαστο μεταξύ βουλευτή και υποψήφιου ευρωβουλευτή θα αρθεί με τη νομοθετική ρύθμιση που προωθεί μέσα στα επόμενα 24ωρα το υπουργείο Εσωτερικών. Δηλαδή όποιος θα θελήσει να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής δεν θα χρειαστεί να παραιτηθεί από την βουλευτική του έδρα. Αν εκλεγεί ευρωβουλευτής τότε θα παραιτηθεί από σκέτος βουλευτής.
Αυτό θα ισχύσει για όλα τα κόμματα εκτός της Ν.Δ. αφού, όπως δήλωσε ο Γ.Μιχελάκης, με εντολή του Αντώνη Σαμαρά οι γαλάζιοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές θα πρέπει να παραιτηθούν από τη βουλευτική τους έδρα.
Αλλιώς, αν θέλουν... να διατηρήσουν τη βουλευτική τους έδρα ως υποψήφιοι ευρωβουλευτές θα πρέπει να είναι υποψήφιοι με άλλο κόμμα. Τότε όμως θα διαγραφούν από τη Ν.Δ. αλλά θα έχουν διατηρήσει τη βουλευτική τους έδρα. Πάντως, υποψήφιο ευρωβουλευτή και ταυτόχρονα βουλευτή της Ν.Δ. ο Αντώνης Σαμαράς δεν ανέχεται.
Από την άλλη ο σύντροφος Γ. Μιχελάκης δήλωσε ότι θα μπορούσε να ισχύσει το ίδιο και για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, αφού η λογική είναι ίδια. Παρόλαυτα δεν θα υπάρξει ασυμβίβαστο μεταξύ βουλευτή και υποψήφιου δήμαρχου οπότε όποιον ορίσει ο Αντώνης Σαμαράς ως υποψήφιο δήμαρχο θα μπορεί ταυτόχρονα να διατηρήσει και τη βουλευτική του έδρα. Γιατί τον υποψήφιο δήμαρχο και ταυτόχρονα βουλευτή της Ν.Δ. ο Αντώνης Σαμαράς τον ανέχεται, δεν έχει κανένα πρόβλημα.
Τις επόμενες μέρες αναμένουμε να μας εξηγήσει ο Γ. Μιχελάκης τι θα γίνει αν κάποιος βουλευτής της Ν.Δ. θελήσει να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής και ταυτόχρονα υποψήφιος δήμαρχος.
Ο Γ. Μιχελάκης συνεχίζει την προσπάθεια του να μας πείσει ότι τα ναρκωτικά δεν είναι εμπειρία. Προσωπικά, είμαι στο τσακ να πειστώ.

(Δύσκολη εποχή για υποψήφιους Φιλελέδες.)



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε μπορεί να σχολιάσει - περιλαμβάνει Ανώνυμους χρήστες. Διαγράφονται μόνο χυδαία σχόλια.

Δημοφιλής αναρτήσεις της τελευταίας εβδομάδας

Άγναντα
Χωριό
Άγναντα
Ιστορία
Άγναντα
Πλατεία
Γεφύρι
Πλάκας
Πλατεία
Ξάνθης
Παλαιά
Ξάνθη 1
Παλαιά
Ξάνθη 2
Είσοδος
Καπνικής