Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Μιχελάκη, είσαι τρέλα… με τη μίνι φουστανέλα!

Χρόνια είχαμε να λουστούμε τόση μεταρρύθμιση στο παρά πέντε εκλογικής μάχης. Όταν όμως έχεις να κάνεις με παρατάξεις που στην εξουσιαστική διαδρομή τους ταυτίστηκαν όχι μόνο με κάθε είδους βία και νοθεία, αλλά και με κάθε είδους εκλογικά μαγειρέματα, τότε όλα να τα περιμένεις. Οι πολιτικοί απόγονοι τριφασικών, φασικών, πολυφασικών, ου μην και μεταφυσικών εκλογομαγείρων μπορεί να είναι κομμάτι λυμφατικοί και μίζεροι, αλλά κρατούν ψηλά τη σημαία των προγόνων: Όλα τα μέσα είναι καλά, αρκεί να μένω εγώ ψηλά. Καβάλα στο ντοβλέτι!
Πρώτα λοιπόν σκάρωσαν έναν εκλογικό νόμο - έκτρωμα για τις δημοτικές, αλλά τον μάζεψαν μπροστά στο πάνδημο κράξιμο. Δεν μαζεύτηκαν οι ίδιοι όμως.

Άλλαξαν την ημερομηνία του πρώτου γύρου. Άλλαξαν... τα φώτα στους αλλοδαπούς μονίμως και νομίμως κατοίκους της χώρας -απαγορεύεται να ψηφίσουν. Άλλαξαν τη ρύθμιση για τους ετεροδημότες -αυτοί απαγορεύεται να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους. Και τώρα αλλάζουν τον αδόξαστο στη λίστα που δόξαζαν παλιότερα ως εχθρό του πελατειακού πάρε - δώσε. Κι έτσι ξαναγυρίζουμε στον σταυρό και η Λωζάννη ξαναγίνεται Κοζάνη.

Υπάρχει μήπως κάποιος ανανεωτικός, μεταρρυθμιστικός, εθνικώς αναζωογονητικός σκοπός πίσω από όλα αυτά; Μπούρδες! Το μόνο που υπάρχει είναι κάτι να αρπάξουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, κάπου να τον δυσκολέψουν, κάπως να μειώσουν τη διαφορά. Αν σε κάποιους απαγορεύουν να ψηφίσουν, σε κάποιους άλλους βάζουν εμπόδια να ψηφίσουν, σε κάποιους γαβ-γαβ ρίχνουν το κόκαλο των εκλογών "μόνο για Έλληνες", ούτε που απασχολεί τη δημοκρατική τους ευαισθησία. Αυτό που τους απασχολεί είναι μην γκρεμοτσακιστούν εκλογικά τόσο ώστε να μην μπορούν πια να κυβερνήσουν.
Εννοείται ότι όλα αυτά τα γελοία δεν θα τους βγουν σε καλό - και να το θυμηθείτε. Και γιατί δείχνουν φόβο. Και γιατί δείχνουν που έχουν γραμμένα και τη δημοκρατία και το μεταρρυθμιστικό πνεύμα. Αλλά και γιατί, όταν η πραγματικότητα αλλάζει τους συσχετισμούς, κάθε προσπάθεια να εμποδίσεις με ανέντιμα μέσα αυτή την αλλαγή το μόνο που καταφέρνει είναι να την επιταχύνει. Αλλά, αν το καταλάβαινε αυτό ο κάθε Σαμαράς, τι σόι Σαμαράς θα ήταν;
Θα έπρεπε να φοβούνται ωστόσο ορισμένοι πιο πολύ και από την ήττα των Μνημονίων το Βατερλώ των γελοίων. Και όσοι υπογράφουν αυτές τις εκλογικές κουτοπονηριές είναι πολύ ψηλά στη σχετική λίστα. Συνεπώς, Μιχελάκη, είσαι τρέλα...



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε μπορεί να σχολιάσει - περιλαμβάνει Ανώνυμους χρήστες. Διαγράφονται μόνο χυδαία σχόλια.

Δημοφιλής αναρτήσεις της τελευταίας εβδομάδας

Άγναντα
Χωριό
Άγναντα
Ιστορία
Άγναντα
Πλατεία
Γεφύρι
Πλάκας
Πλατεία
Ξάνθης
Παλαιά
Ξάνθη 1
Παλαιά
Ξάνθη 2
Είσοδος
Καπνικής