Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

«Δώστε μας ό,τι μας ανήκει»

Ζητάμε τα δικαιώματά μας διαμηνύουν οι ρομά
Με το σύνθημα «Δώστε μας ό,τι μας ανήκει» ρομά από όλη την Ελλάδα συγκεντρώθηκαν στην Αθήνα και διαδήλωσαν έξω από τη Βουλή το πρωί της Παρασκευής.
Οι συγκεντρωμένοι ρομά που βρέθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος, κρατώντας σημαίες και πανό με συνθήματα, όπως «Διεκδικούμε τα δικαιώματά μας» και «Δώστε μας ό,τι μας ανήκει», στη συνέχεια κατευθύνθηκαν... προς τη Βουλή.
«Η πορεία μας είναι ελληνική και ειρηνική. Θέλουμε νόμιμη εργασία πρώτα και κατά δεύτερον θέλουμε στέγη» δήλωσε ο επίτιμος πρόεδρος των ελλήνων ρομά, Θύμιος Δημητρίου.
Εργασία, στέγη, παιδεία.
Μιλώντας στους συγκεντρωμένους, η Χριστίνα Χαλιλοπούλου ανέφερε: «Ήρθαμε να ενώσουμε εδώ τη φωνή των ελλήνων τσιγγάνων, για να διεκδικήσουμε νόμιμα τα δικαιώματά μας, να εργαζόμαστε νόμιμα και να προσφέρουμε έσοδα στο κράτος».
«Ζητάμε τα δικαιώματά μας, τα εργατικά, αλλά και το δικαίωμα στη στέγαση και την παιδεία» δήλωσε ο εκπρόσωπος ομάδας ρομά από την Αχαΐα, Θωμάς Λάμπρος.
Σε ανακοίνωσή τους, οι ρομά σημειώνουν: «Είμαστε στην Ελλάδα πάνω από 300.000 ρομά και παλεύουμε για την επιβίωσή μας, όπως κάθε Έλληνας, αλλά εμείς το μεροκάματο το βγάζουμε στον δρόμο και όχι από κάποιο γραφείο».

Μετά το τέλος της συγκέντρωσης, επιτροπή εκπροσώπων των ρομά εισήλθε στη Βουλή για να θέσει τα αιτήματά τους, ενώ, όπως ανέφεραν, αντίστοιχη επιτροπή θα επισκεφθεί το Μέγαρο Μαξίμου.



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε μπορεί να σχολιάσει - περιλαμβάνει Ανώνυμους χρήστες. Διαγράφονται μόνο χυδαία σχόλια.

Δημοφιλής αναρτήσεις της τελευταίας εβδομάδας

Άγναντα
Χωριό
Άγναντα
Ιστορία
Άγναντα
Πλατεία
Γεφύρι
Πλάκας
Πλατεία
Ξάνθης
Παλαιά
Ξάνθη 1
Παλαιά
Ξάνθη 2
Είσοδος
Καπνικής