Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Η θεωρία της “χαλαρής ψήφου”

Τις τελευταίες εβδομάδες κάνει όλο και πιο αισθητή την παρουσία της η άποψη ότι η ψήφος στις ευρωεκλογές είναι μια “χαλαρή ψήφος” η οποία δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με όρους δημοψηφίσματος, αλλά ως μια απλή ένδειξη για το πόσος κόσμος αποφάσισε να περάσει το κυριακάτικο πρωινό του σε ένα εκλογικό κέντρο, αντί μιας ηλιόλουστης μαγιάτικης παραλίας. 
Η άποψη αυτή βασίζεται σε δύο στοιχεία. Πρώτον, ότι η έλλειψη εκλογικής συνοχής στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ (ειδικά στην πρώτη) βγάζει μάτι, και δεύτερον, ότι οι δημοσκοπήσεις…
που φέρνουν τη ΝΔ πρώτη ή δεύτερη με διαφορά κάτω της μιας μονάδας είναι ένα ψέμα.
Τα κόμματα της συγκυβέρνησης δεν μπορούν να σχηματίσουν ενωτικά ψηφοδέλτια στις μεγαλύτερες περιφέρειες και δήμους της χώρας. Δεν μπορούν, επίσης, να αποβάλλουν από πάνω τους ούτε τον σημιτικό παλαιοπασοκισμό ο μεν -όσο κι αν πασχίζουν να προβάλλουν την Ελιά ως κάτι διαφορετικό- αλλά ούτε και τη γονιδιακού τύπου σχέση της Νέας Δημοκρατίας με την ακροδεξιά και τον ρατσισμό ο δε -όσους Φαήλους κι αν αποκλείσουν από τα ευρωψηφοδέλτια.
Το σχέδιο της απαξίωσης είναι η τελική λύση στο πρόβλημα της έλλειψης εμπιστοσύνης σε εκείνους που κάποτε έκαναν τη βρώμικη δουλειά. Αποτελεί ένα χαρτί το οποίο -όπως και τα υπόλοιπα- ακούγεται “λογικό” σε όσους επιμένουν να ενημερώνονται από τα μέσα ενημέρωσης που θεωρούν ότι ο συμψηφισμός του ΦΠΑ αποτελεί το μεγαλύτερο ανθρώπινο επίτευγμα μετά τα πρώτα βήματα του Νηλ Άρμστρονγκ στη σελήνη.
Είναι σχεδόν βέβαιο ότι όσο πλησιάζουμε στην 25η Μάη το πλάνο της απομάκρυνσης των ψηφοφόρων από τις κρισιμότερες (ίσως) ευρωεκλογές από τη σύσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις εκλογές που θα εγκαινιάσουν την επίσημη είσοδο της ναζιστικής ευρωπαϊκής ακροδεξιάς στο ευρωκοινοβούλιο, θα ενταθεί. Η “ανάγκη” για μια μεσημεριανή βόλτα πρέπει να “νικήσει” το δρόμο προς την κάλπη, και η “χαλαρότητα” με την οποία αναμένεται να αντιμετωπιστεί το όποιο αποτέλεσμα, προβάρεται ήδη στα τηλεοπτικά στούντιο της Αθήνας.
Εξάλλου, είναι μάλλον περιττό να αναφερθεί πως τα άρθρα των εφημερίδων για την περίπτωση που κάτι στραβώσει εκείνη τη μέρα και διαψευστούν πανηγυρικά οι προσδοκίες των δημοσκοπήσεων της Δευτέρας, έχουν ήδη ετοιμαστεί.

(Η Ανατροπή της Δευτέρας 7 Απριλίου παρουσίασε δύο δημοσκοπήσεις. Μία για τις ευρωεκλογές και μια για τις εθνικές εκλογές (!!!). Στην πρώτη προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ και στη δεύτερη η Νέα Δημοκρατία. Είναι εκπληκτικό το πώς μετά το βίντεο Μπαλτάκου όσοι ζουν και αναπνέουν για να κρατηθούν στην επιφάνεια προσπαθούν να αποδείξουν με νύχια και με δόντια ότι είναι ακόμη πιο βλάκες απ’ όσο νομίζαμε)



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε μπορεί να σχολιάσει - περιλαμβάνει Ανώνυμους χρήστες. Διαγράφονται μόνο χυδαία σχόλια.

Δημοφιλής αναρτήσεις της τελευταίας εβδομάδας

Άγναντα
Χωριό
Άγναντα
Ιστορία
Άγναντα
Πλατεία
Γεφύρι
Πλάκας
Πλατεία
Ξάνθης
Παλαιά
Ξάνθη 1
Παλαιά
Ξάνθη 2
Είσοδος
Καπνικής