Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Χαμός στην κυβέρνηση! Το ΠΑΣΟΚ καταψήφισε άρθρο του Μιχελάκη - Καταγγελίες για ιλιγγιώδη ποσά σε πολιτιστικούς συλλόγους - Ρήγμα και στο ΠΑΣΟΚ...

 -Το άρθρο που καταψηφίστηκε δίνει τη δυνατότητα χορηγίας σε φορείς για πολιτιστικούς λόγους
- Το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει πολιτιστικό σύλλογο στη Ρόδο με χορηγία άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ
- Διχογνωμία μέσα στο ΠΑΣΟΚ ανάμεσα σε Ντόλιο και Κουκουλόπουλο για το άρθρο 24
- Ο κ. Ντόλιος προειδοποιεί πως εάν δεν αλλάξει το άρθρο θα χρησιμοποιήσει σκληρή γλώσσα...
Mετά τις αποκαλύψεις Μπαλτάκου που συνεχίζουν να κλυδωνίζουν την κυβέρνηση, φαίνεται πως προέκυψε σήμερα και νέο μέτωπο, αυτή τη φορά ενδοκυβερνητικό, αφού βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, καταψήφισαν νομοσχέδιο...

που κατέθεσε η κυβέρνηση στην οποία μετέχουν.
Συγκεκριμένα, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καταψήφισαν το άρθρο 21 του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος με νομοσχέδιο ρύθμιζε θέματα του υπουργείου του.
Συγκεκριμένα, το άρθρο 21 έδινε τη δυνατότητα στους δήμους με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να επιχορηγούν πολιτιστικούς κι άλλους φορείς που συμβάλλουν στην τουριστική ανάπτυξη και προβολή του τόπου με ποσά άνω του 1,5% επί των τακτικών εσόδων του δήμου.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt, υπάρχουν καταγγελίες από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ για πολιτιστικό σύλλογο στη Ρόδο που λάμβανε περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευρώ χορηγία.
Και σαν να μην έφτανε αυτός ο νέος εσωκομματικός σκόπελος, επικράτησε αλαλούμ στη Βουλή, όταν για άλλο άρθρο του νομοσχεδίου, φάνηκε και πως μέσα στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν δύο γνώμες.
Συγκεκριμένα, για το άρθρο 24 επικράτησε χαμός στην αίθουσα της Βουλής, με τον εισηγητή του ΠΑΣΟΚ, κ. Ντόλιο να δηλώνει πως καταψηφίζει το συγκεκριμένο άρθρο, αλλά τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ίδιου κόμματος, Πάρι Κουκουλόπουλο να δηλώνει πως η θέση του ΠΑΣΟΚ είναι η υπερψήφιση του άρθρου.
Ωστόσο, ο κ. Κουκουλόπουλος ζήτησε από τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη πριν από την ψήφιση του συνόλου να προχωρήσει σε κάποιες βελτιώσεις.
Το συγκεκριμένο άρθρο 24 προβλέπει πως οι αιρετοί των ΟΤΑ που παραπέμφθηκαν στη Δικαιοσύνη για πλημμέλημα, θα τίθενται σε αργία μόνο εάν υπάρχει τελεσίδικη απόφαση της Δικαιοσύηνης. Επίσης θα τίθενται σε αργία όσοι έχουν διαπράξει κακούργημα αρκεί να υπάρχει πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών η συγκεκριμένη ρύθμιση κρίνεται εύλογη ως λογική συνέχεια του τεκμηρίου της αθωότητας. Από την πλευρά του, το ΠΑΣΟΚ θέλει ο αιρετός που έχει διαπράξει αδίκημα να μπαίνει κατευθείαν σε αργία, χωρίς την προϋπόθεση της δικαστικής απόφασης.
Μάλιστα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Ντόλιος θεωρεί πως με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση απαλλάσσει ευθυνών τα δικά της παιδικά και μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες εάν δεν υπάρξει βελτιωτική ρύθμιση ειδικά στην περίπτωση του κακουργήματος, τότε ο ίδιος θα ανεβάσει τους τόνους και θα προχωρήσει σε σκληρές δηλώσεις.



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε μπορεί να σχολιάσει - περιλαμβάνει Ανώνυμους χρήστες. Διαγράφονται μόνο χυδαία σχόλια.

Δημοφιλής αναρτήσεις της τελευταίας εβδομάδας

Άγναντα
Χωριό
Άγναντα
Ιστορία
Άγναντα
Πλατεία
Γεφύρι
Πλάκας
Πλατεία
Ξάνθης
Παλαιά
Ξάνθη 1
Παλαιά
Ξάνθη 2
Είσοδος
Καπνικής