Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Samaras Sees Greek Bond Yields Falling More.

Ποια να είναι άραγε η βασική ανησυχία του Αντώνη Σαμαρά; Να περάσει το επόμενο «δύσκολο» νομοσχέδιο από τη Βουλή; Να αποτινάξει από πάνω του τις ευθύνες για την υπόθεση Μπαλτάκου; Να βγει ευρωβουλευτής ο Θοδωρής Ζαγοράκης;
Όχι. Σύμφωνα με όσα δηλώνει ο ίδιος σε συνέντευξή του στο Bloomberg, βασική του άμεση ανησυχία είναι η ρευστότητα στην αγορά, γιατί «είναι τρελό να έχεις επιχειρήσεις που πραγματικά μπορούν να πετύχουν, αλλά δεν έχουν πρόσβαση στη χρηματοδότηση».


(βέβαια, ακόμα πιο τρελό είναι να έχεις επιχειρήσεις που πνίγονται στα χρέη, αλλά βρίσκουν ως δια μαγείας πρόσβαση σε χρηματοδότηση από φίλους τους τραπεζίτες – ΜΜΕ τις λένε αυτές τις επιχειρήσεις)
Πιστός στη λογική του κυβερνητικού success story, ο πρωθυπουργός προβλέπει ότι οι επενδύσεις και οι αποκρατικοποιήσεις θα βελτιώσουν τη ρευστότητα, την ίδια στιγμή που οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων θα μειωθούν, και σχολιάζει: «Φτάσαμε στον πάτο και τώρα μπορούμε να πάμε μόνο πάνω, και θα πάμε προς τα πάνω».
Αναφορικά με τη συμφωνία με τους εταίρους για ελάφρυνση χρέους, αναφέρει: «Αν η Ελλάδα πετύχει τους στόχους, που το έχει ήδη πετύχει, οι δανειστές θα παράσχουν επιπλέον ανακούφιση από το χρέος, αυτή ήταν η απόφαση που ελήφθη το Νοέμβριο του 2012. Κάναμε το δικό μας μέρος της δουλειάς, περιμένουμε από αυτούς να κάνουν το δικό τους».
Ωστόσο, σύμφωνα με το Bloomberg, ο πρωθυπουργός αρνήθηκε να διευκρινίσει τι είδους ελάφρυνση χρέους διεκδικεί η Ελλάδα.
(ε, κι εσείς, μην περιμένετε «κούρεμα»)




πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε μπορεί να σχολιάσει - περιλαμβάνει Ανώνυμους χρήστες. Διαγράφονται μόνο χυδαία σχόλια.

Δημοφιλής αναρτήσεις της τελευταίας εβδομάδας

Άγναντα
Χωριό
Άγναντα
Ιστορία
Άγναντα
Πλατεία
Γεφύρι
Πλάκας
Πλατεία
Ξάνθης
Παλαιά
Ξάνθη 1
Παλαιά
Ξάνθη 2
Είσοδος
Καπνικής