Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Συνέντευξη με τον Παναγιώτη Σγουρίδη, υποψήφιο Ευρωβουλευτή των ΑΝΕΛ 16 April 2014 14:49

Ένας άνθρωπος με μεγάλη πολιτική διαδρομή, γνώστης των εθνικών θεμάτων, ένθερμος πατριώτης λόγω και των έντονων βιωμάτων του ως Θρακιώτης, ζητά εκ νέου την ψήφο των Ελλήνων προκειμένου αυτή τη φορά να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην ευρωβουλή. Ο λόγος για τον Παναγιώτη Σγουρίδη, ο οποίος απαντά με ειλικρινή διάθεση σ’ όλες τις ερωτήσεις που του έθεσε η δημοσιογράφος Ρένα Τριανταφυλλίδου για λογαριασμό της ηλεκτρονικής εφημερίδας «destanea». Μια συνέντευξη που δίνει το στίγμα των προθέσεων του και αποτυπώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις θέσεις και απόψεις του Κινήματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, στο οποίο συμμετέχει μετά από πρόταση που του έγινε και την αποδέχθηκε, από τον πρόεδρο του, Πάνο Καμμένο.
Κύριε Σγουρίδη, τι σας οδήγησε στο να δεχθείτε την πρόταση του Πάνου Καμμένου να συμμετάσχετε στις ευρωεκλογές, στο πλευρό των ΑΝΕΛ;
  Σε κάθε ιστορική περίοδο μάχονται δύο κύρια ρεύματα π.χ. στη νεώτερη Ελληνική ιστορία, στις αρχές του 20ου αιώνα είχαμε τους βενιζελικούς και τους βασιλικούς, κατόπιν τους αντιστασιακούς και τους συνεργάτες των κατακτητών, την ΕΡΕ και την Ε.Κ., την Ν.Δ. και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. κλπ. Σήμερα τα ρεύματα οριοθετούνται από αυτούς που πιστεύουν ότι ρυθμιστές της οικονομικής και κοινωνικής ζωής πρέπει να είναι οι Τράπεζες και όχι οι εκλεγμένοι από τους λαούς και σ΄ αυτούς που πιστεύουν το αντίθετο. Σε αυτές τις μάχες οφείλει ο υπεύθυνος πολίτης να παίρνει ενεργή θέση.
Εγώ δήλωσα παρών στο Κίνημα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ένα κίνημα που γεννήθηκε όταν απροκάλυπτα το τραπεζικό σύστημα έδειξε το στυγνό πρόσωπό του.  Αρνούμαι η σωτηρία των τραπεζιτών, που τοκογλυφούν ασύστολα επί κρατών και πολιτών,  να γίνεται από τον ιδρώτα της πραγματικής οικονομίας και, όταν σωθούν, να συνεχίσουν να απομυζούν τους σωτήρες τους.
Θα υπάρχουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, όταν τελειώσει το μνημόνιο;
   Κατ΄αρχήν “τα μνημόνια φεύγουν, αλλά οι συνέπειές τους μένουν”, και στη περίπτωσή μας μέχρι το 2060.
Το κίνημα των ΑΝΕΛ, αγκαλιάζεται όλο και περισσότερο από τον  Ελληνικό Λαό, επειδή έχει σταθερές πατριωτικές θέσεις στα εθνικά ζητήματα και επειδή έχει πρόγραμμα με προτάσεις που θα ανακουφίσουν και θα αναπτύξουν την ελληνική κοινωνία. Θα στεριώσει γιατί αποκαλύπτει και καταγγέλλει τη διαπλοκή, όσο και αν αυτή, μέσω των συστημικών ΜΜΕ, προσπαθεί να το εξαφανίσει.
Η εκλογική αυτή περίοδος για την Ε.Ε. είναι πολύ διαφορετική από τις προηγούμενες. Ζητούμενο σήμερα είναι η αλλαγή πλεύσης της.  Σ΄αυτή τη νέα πορεία, ποια πιστεύετε ότι μπορεί να είναι η θέση της Χώρας μας;
   Μετά την κρίση χρέους των χωρών του Ευρωπαϊκού νότου και την ερασιτεχνική αντιμετώπισή του  υπέρ των τραπεζών, από τον άξονα Βρυξέλλες-Βερολίνο όλο και περισσότεροι Ευρωπαίοι προβληματίζονται για την αποτελεσματικότητα των μεθόδων που ακολουθούν τα διευθυντήρια της Ε.Ε. Οι πολιτικές της γραφειοκρατίας  της Ε.Ε., της ΕΚΤ και των ισχυρών κρατών-μελών όξυναν τις ανισότητες μεταξύ των κρατών, αλλά και εντός των κρατών. Επίσης η  υπερσυγκέντρωση  πλούτου, ισχύος και επιρροής   εντείνει το έλλειμμα δημοκρατίας και προκαλεί. Στην Ελλάδα, αλλά και στις άλλες χώρες, ενώ υπάρχει κοινή διαπίστωση για το τί φταίει, δεν υπάρχει ομογενοποιημένη  αντιμνημονιακή γραμμή.
Άρχισαν να μας βλέπουν οι ευρωπαίοι εταίροι μας με σεβασμό;
   Ο σεβασμός κατακτιέται από την καθαρότητα των στόχων που διεκδικείς, τις συμμαχίες που επιτυγχάνεις με άλλα κράτη-μέλη και τον ρεαλισμό των επιχειρημάτων που αναπτύσσεις.
Το αίσθημα της κατωτερότητας, που ποικιλόμορφα μας πέρασαν οι ισχυροί της Ε.Ε., μπορεί να ανατραπεί και με ποιες πολιτικές;
   Δεν θεωρώ ότι ο Έλληνας αισθάνεται κατώτερος των άλλων Ευρωπαίων. Άλλωστε και οι άλλοι λαοί δεν μας αντιμετωπίζουν έτσι.
Έχω συναναστραφεί πάμπολλες φορές με Ευρωπαίους και εισέπραξα σεβασμό και εκτίμηση. Δυστυχώς οι ανεκδιήγητοι εγχώριοι πολιτικοί μας προσπάθησαν να μας πλασάρουν ως τους “κηφήνες” της Ευρώπης. Ελαττώματα έχουμε, όπως όλοι οι λαοί, όμως μια ευνομούμενη Πολιτεία τα τιθασεύει.  Δεν είναι τυχαίο ότι όταν ξενιτευόμαστε γινόμαστε διακεκριμένοι πολίτες της χώρας που μας φιλοξενεί.
Υπάρχουν εκείνοι οι μηχανισμοί, που θα αποτρέψουν τη δημιουργία μιας  Ευρώπης πολλαπλών ταχυτήτων;
    Η εκλογική διακήρυξη του Κινήματος των ΑΝΕΛ για τις ευρωεκλογές του 2014 - της οποίας απόσπασμα παραθέτω - δίνει την απάντηση:
1. Περισσότερη δημοκρατία στην ΕΕ, συνεπώς αναβάθμιση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη χάραξη πολιτικών και λήψη αποφάσεων.
2. Πλήρη νομική κατοχύρωση των εθνικών θεσμών και δράσεων των κρατών-μελών και εδραίωση μιας ΕΕ ισοτίμων και κυρίαρχων κρατών.
3. Τη σύνταξη ενός Ευρωπαϊκού σχεδίου ανάπτυξης με κοινωνική δικαιοσύνη, όπου ο παραγόμενος πλούτος να διανέμεται σε όλες τις κοινωνικές ομάδες και να δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας. ΄Ετσι θα αντισταθμισθούν οι συνέπειες των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων.
4. Οριστική αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της ευρωζώνης βάσει μιας ευρωπαϊκής συμφωνίας ανάλογης με εκείνη του Λονδίνου του 1953, που ρύθμισε οριστικά το Γερμανικό χρέος.
5. - Διαχωρισμός του τραπεζικού τομέα εμπορικών δραστηριοτήτων από τις επενδυτικές δραστηριότητες.
 - Καθιέρωση φόρων χρηματοπιστωτικών συναλλαγών
 -Άμεση δημιουργία ευρωπαϊκών οίκων αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας των κρατών-μελών και των τραπεζών.
 - Έκδοση από την ΕΚΤ ευρωομολόγου.
6. Συστηματική καταπολέμηση της διαφθοράς, των φορολογικών παραβάσεων και του νεοναζισμού.
7.Πρόγραμμα αντιμετώπισης ανεργίας και ιδιαίτερα εκείνης των νέων.
8. Αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος, με άμεση τροποποίηση των όρων της Συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ.   .
Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, για τη μεταρρύθμιση της Ευρώπης σε μια Ευρώπη με ανθρώπινο πρόσωπο.
Πιστεύετε ότι η Χώρα μας μπορεί να βγει απ’ αυτήν τη δίνη ακέραιη;
     Για να βγει η Χώρα ακέραιη από αυτή την κρίση χρειάζεται μια κοινωνική συμφωνία με το Λαό, για να είναι γνώστης των βημάτων που θα ακολουθηθούν για την αναγέννηση της πραγματικής οικονομίας και εμπνευσμένους, αλλά και αποφασισμένους ηγέτες, που με τη στάση ζωής τους να δίνουν το παράδειγμα.
Συχνά ακούμε να γίνεται λόγος για την αναγκαιότητα ύπαρξης “καθαρών φωνών”, μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο, προς όφελος της Ελλάδας. Αυτή η τοποθέτηση προσωπικά μου προκαλεί αίσθηση. Δεν είχαμε μέχρι τώρα “καθαρές φωνές” και γιατί; Εξυπηρετούσαν άλλα συμφέροντα; Επίσης καθαρές ή μη φωνές έχουν ειδικό βάρος μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο; Πόσο αποτελεσματικές μπορούν να είναι ή να γίνουν τέτοιου είδους φωνές;
 Για να βρίσκεται η Χώρα σ’ αυτή τη δύσκολη θέση φαίνεται δεν είχαμε  “καθαρές φωνές”. Οι παροικούντες στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο ήσαν απόντες από πολλές κρίσιμες αποφάσεις, όπως τις ποσοστώσεις στη ζάχαρη, στο γάλα, στο ψάρι-τόννος, στο Δουβλίνο Ι, στο Δουβλίνο ΙΙ και σε άλλα, ων ουκ έστι αριθμός. Αλλά δώσαμε το παρόν στην ψήφιση του LGBT (Lesbian, Gay, Bisexual and Transgender).
Τί είναι για σας πατρίδα. Μια έννοια, ένας όρος, ιδεολογία;
    Είναι ο τόπος που γεννήθηκα, είναι η ασφάλεια και η ευημερία της οικογένειάς μου, είναι οι φίλοι και οι συνεργάτες μου, είναι η κοινωνία που ζω και συναναστρέφομαι, είναι τα ήθη και τα έθιμα που με εμπνέουν, είναι οι παραδόσεις, η ιστορία  και η σημαία, δηλαδή εκεί που όλα αυτά υπάρχουν είναι για μένα η Πατρίδα.
Σε τι δηλώνετε ανυποχώρητος;
    Σε ό,τι επιβουλεύεται όλα αυτά που περιέγραψα.
Για ποια θέματα, ως Θρακιώτης πολιτικός, θα δώσετε τη μάχη σας μέσα στην Ευρωβουλή;
    Αν η θέληση του Ελληνικού Λαού με στείλει στο Ευρωκοινοβούλιο, θα δώσω το παρόν σε όλα τα ζητήματα που αφορούν την Ελλάδα, με βαρύτητα στα θέματα των ακριτικών περιοχών λόγω Θρακιώτικης καταγωγής κυρίως, με στοχευμένες πολιτικές ανάπτυξης στη βάση της διαφορετικότητας της παραγωγής και  του εναλλακτικού προϊόντος.
Οι γεωπολιτικές και ενεργειακές αλλαγές μπορούν να αποσταθεροποιήσουν την οικονομική και εδαφική ακεραιότητα των κρατών εντός και εκτός της ΕΕ. Επίσης σε κάποια συνέντευξή σας αναφέρατε ότι φοβάστε το ενδεχόμενο αυτονόμησης της Θράκης! Τι σας οδηγεί σ’ αυτή τη σκέψη;
      Υπάρχουν στις ΗΠΑ, αλλά και σε άλλες χώρες, έδρες μεγάλων πανεπιστημίων, ινστιτούτα στρατηγικών μελετών που χρηματοδοτούνται από περίεργες ΜΚΟ, αλλά και γραφεία μυστικών υπηρεσιών που, επί υποθετικών σεναρίων, σχεδιάζουν ποιες μπορεί να είναι οι εναλλακτικές αντιδράσεις και λύσεις, εφ’ όσον επαληθευθεί το σενάριο. Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι πολλές από τις υποθέσεις εργασίας έγιναν πραγματικότητα, π.χ. “Αραβική ΄Ανοιξη”, “Γιουγκοσλαβικό”, “Κυπριακό”. Τελευταία είδε το φως της δημοσιότητας ένα σενάριο διαμελισμού της Τουρκίας, όπου η Δυτική Θράκη κολλάει στην Ανατολική μαζί με την Ανατολική Ρωμυλία.
     Επειδή είμαι της άποψης του “φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά”, μετά και την προσάρτηση της Κριμαίας - που θα έχει και συνέχεια - ανησυχώ. Άλλωστε οι πρόθυμοι πολιτικοί μας, η υπερχρέωση και ο δανεισμός μειώνουν τις εθνικές αντιστάσεις.
Είπατε κάποια στιγμή σε δηλώσεις σας ότι θα αγωνιστείτε ώστε τα Ανατολικά Σύνορα της Ελλάδας να γίνουν Ανατολικά Σύνορα της Ευρώπης. Γιατί, κύριε Σγουρίδη, δεν είναι;
     Δυστυχώς με τη σύμβαση Δουβλίνο ΙΙ μόνο τα δυτικά σύνορα της Ελλάδος είναι και σύνορα της Ε.Ε. Τα ανατολικά της σύνορα φυλάσσονται με ευθύνη δική μας και όσοι οικονομικοί μετανάστες περάσουν παράνομα εγκλωβίζονται  στην Ελλάδα. Η Frontex τους καταγράφει και αν διαφύγουν σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της ΕΕ και συλληφθούν, τους επιστρέφουν  στην Ελλάδα.  ΄Ετσι η Ελλάδα κατέστει μια τεράστια αποθήκη μεταναστών με όλες τις συνέπειες τις τωρινές και τις μελλούμενες.Πιθανόν   να οδηγηθούμε εκόντες άκοντες να γίνουμε μουσουλμανική χώρα.
Η Ελλάδα τελικά , κύριε Σγουρίδη, πού ανήκει; Στους Έλληνες ή στους τροϊκανούς;
    Το αξίωμα “η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες” έγινε, λόγω απερίσκεπτων πολιτικών δυστυχώς, τεκμήριο μαχητό για τους τροϊκανούς !
Ποιό μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους Έλληνες ζητώντας την ψήφο τους;
    Με το βλέμμα στραμμένο στην Ευρώπη να ψηφίσουν  για την Ελλάδα!                                                                                                  





πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε μπορεί να σχολιάσει - περιλαμβάνει Ανώνυμους χρήστες. Διαγράφονται μόνο χυδαία σχόλια.

Δημοφιλής αναρτήσεις της τελευταίας εβδομάδας

Άγναντα
Χωριό
Άγναντα
Ιστορία
Άγναντα
Πλατεία
Γεφύρι
Πλάκας
Πλατεία
Ξάνθης
Παλαιά
Ξάνθη 1
Παλαιά
Ξάνθη 2
Είσοδος
Καπνικής