Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗΣ

Η  τρομοκρατία δεν έχει αδιέξοδα, και η συνταγή για να την καταπολεμήσεις είναι μια - Το φόβο που σπέρνει με τις πρακτικές και τα τερτίπια της, οφείλεις να τον μετατρέψεις σε τρόμο δυσβάστακτο και να της τον βάλεις στον πισινό…
Οι αγορές  «σήμερα» απέδειξαν για μια ακόμη φορά πως είναι αδίστακτες, βγάζοντας τη γλώσσα σε όλους αυτούς που επιμένουν να διατηρούν απατηλές ψευδαισθήσεις. 
Αλλά το χειρότερο  όλων είναι πως το πολιτικό σύστημα – φοβικό και άτολμο – απέδειξε πως το μόνο που ξέρει είναι να τις προσκυνά.

 Το πολιτικό σύστημα  "ξέχασε" πως οι αγορές... Δεν τρομάζουν όποιον δε τις φοβάται…
Δε μπορούν να απειλήσουν, παρά μόνο αυτούς που τους έχουν στο χέρι… Δεν έχουν τη δυνατότητα να επηρεάσουν τις εξελίξεις, μόνο όταν οι πρωταγωνιστές των εξελίξεων δε λειτουργούν απέναντί τους άτολμα και φοβικά…
Σήμερα το χρηματιστήριο  τσακίστηκε. 
Και  μέσα σ αυτό τον ορυμαγδό, άλλαξε χέρια η μισή Ελλάδα.  Οι «ναυαρχίδες» της οικονομίας απαξιώθηκαν μέσα από την κατακρήμνιση των χρηματιστηριακών τους αξιών, και μαζί τους πήγε περίπατο και η αξιοπρέπεια της χώρας.
Όχι γιατί  αυτή καθ εαυτή η αξιοπρέπεια είναι μέγεθος χρηματιστηριακό.  Αλλά γιατί... οι  υποτοθέμενοι  θεματοφύλακές της, παρέμειναν απαθείς θεατές σε ένα ακόμη  εθνικό έγκλημα.
Η υποτιθέμενη  «αριστερή πλατφόρμα» του ΣΥΡΙΖΑ, αλαλάζει για την εκτεταμένη προβοκάτσια σε βάρος του που παίχτηκε σήμερα στο χρηματιστήριο της Αθήνας.  Μέσα απ αυτό τον αλαλαγμό όμως, ουσιαστικά αναγνωρίζει πως το παιχνίδι ήταν βρώμικο και απόλυτα χορογραφημένο.
Από ποιους???  Απ αυτούς στους οποίους ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον.
Με τη συνέργεια ποίων???  Με τη συνέργεια μιας καταρρέουσας κυβέρνησης, που επιχειρεί να επενδύσει στο φόβο προκειμένου να περισώσει ότι μπορεί.
Και όμως… Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η κλαίουσα «αριστερή του πλατφόρμα» δεν έκαναν το αυτονόητο.
Δεν απαίτησαν την άμεση και επ αόριστον  αναστολή της συνεδρίασης του χρηματιστηρίου.
Δεν προειδοποίησαν  την καταρρέουσα συγκυβέρνηση πως θα λογοδοτήσει για το έγκλημα της απόλυτης συνενοχής της σ αυτό το αίσχος.
Και  εν ολίγοις δεν κατέδειξαν - ως όφειλαν να καταδείξουν – ποιος είναι το αφεντικό σ αυτό τον τόπο.
Δεν το ήξεραν???  Βεβαίως και το ήξεραν.  Το «blog» πρώτο και μόνο, από νωρίς το πρωί κατέδειξε το δρόμο της αξιοπρέπειας.  Το δρόμο που απλά αρνήθηκαν να ακολουθήσουν.
Όλοι  προτίμησαν τη στάση της δουλοπρέπειας απέναντι στο θεριό…
Όλοι  τους ταπεινώθηκαν στο δρόμο της ανερυθρίαστης συνενοχής σε ένα έγκλημα με εθνικές διαστάσεις…
Όλοι τους σύρθηκαν γονατιστοί,  σε μια στιγμή που έπρεπε να σταθούν όρθιοι, γι αν αποδείξουν πως αυτή η χώρα δεν είναι πατσαβούρα…

Δε το τόλμησε κανείς.  Όπως και κανείς από δαύτους δεν έχει τα κότσια να αναλάβει τις ευθύνες του για το βαρύτατο τίμημα.



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε μπορεί να σχολιάσει - περιλαμβάνει Ανώνυμους χρήστες. Διαγράφονται μόνο χυδαία σχόλια.

Δημοφιλής αναρτήσεις της τελευταίας εβδομάδας

Άγναντα
Χωριό
Άγναντα
Ιστορία
Άγναντα
Πλατεία
Γεφύρι
Πλάκας
Πλατεία
Ξάνθης
Παλαιά
Ξάνθη 1
Παλαιά
Ξάνθη 2
Είσοδος
Καπνικής