Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

«Δόξα τω Θεώ ξεμπλοκάραμε»

Η σχέση αυτής της ελεεινής κυβέρνησης της νεοφιλελεύθερης ακροδεξιάς με το Θεό φαίνεται πως έχει ένα ιδιαίτερο βάθος.  Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, της συμφοράς, εδώ και καιρό υποστηρίζει ότι μιλάει με το Θεό, νομίζω και με την Παναγία, και με μεγάλη συχνότητα ζητάει τη βοήθεια Του, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στο δύσκολο ρόλο του, να ισοπεδώσει και τη Δημοκρατία και τους πολλούς καλούς ανθρώπους.
Ο Τρελαντώνης της  ΠΟΛΑΝ πάει συχνά στην εκκλησία, ψέλνει, φιλάει εικόνες και όπως λένε στενοί του συνεργάτες, θρήσκοι κι’ αυτοί, πολύ συχνά σταματάει τα πάντα για να προσευχηθεί.

 Δεν το έχει πει ποτέ ανοιχτά αλλά είμαι σίγουρος πως πιστεύει ότι όσοι δεν είναι μαζί του και εμποδίζουν το θεάρεστο έργο του δεν είναι καλοί... χριστιανοί, ιδιαίτερα οι αναρχοάπλυτοι του ΣΥΡΙΖΑ. 
Στο ίδιο κλίμα, προφανώς όλα τα «γαλάζια» μέλη του υπουργικού συμβουλίου είναι  καλοί χριστιανοί, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, δήλωσε πριν από λίγες μέρες ότι ακόμα κι αν ο Θεός κατέβει στη γη ο απεργός πείνας Νίκος Ρωμανός δεν θα πάρει άδεια για να μπορέσει να παρακολουθήσει τα μαθήματα στο ΤΕΙ που πέρασε δίνοντας πανελλήνιες εξετάσεις μέσα από τη φυλακή.  Δεν το έχει πει ανοιχτά ο Αθανασίου, αλλά είμαι σίγουρος πως πιστεύει ότι ο Θεός του θα άφηνε έναν άθεο αναρχικό να πεθάνει κάνοντας απεργία πείνας.
Χθες, αμέσως μετά τη συμφωνία με τους δανειστές που… πέτυχε αυτή η ελεεινή κυβέρνηση της νεοφιλελεύθερης ακροδεξιάς και λίγο πριν ανακοινωθεί η ημερομηνία της πρώτης ψηφοφορίας για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, την άλλη Τετάρτη, συνεργάτης του πρωθυπουργού δήλωσε στα ΜΜΕ: «Δόξα τω Θεώ ξεμπλοκάραμε».  Αυτή η συμφωνία… δόξα τω Θεώ, όπως φαίνεται, περιλαμβάνει ως προαπαιτούμενο την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή και την εξάντληση της τετραετίας από αυτή την ελεεινή κυβέρνηση της νεοφιλελεύθερης ακροδεξιάς. Προφανώς  και ο Σαμαράς για να βρει τους 180 βουλευτές στην τρίτη ψηφοφορία θα προσευχηθεί και θα ζητήσει τη βοήθεια του Θεού.   

Πάντως αν ο Θεός ήταν ένας από εμάς μάλλον από την απ’ εδώ πλευρά θα ήταν κι αν είχε να επιλέξει ανάμεσα στο ληστή και στον τραπεζίτη, το ληστή θα επέλεγε και αυτό είναι καρατσεκαρισμένο. Άλλωστε είναι  σίγουρο ότι θα συμφωνούσε σε αυτό που έγραψε ο Χάντερ Τόμσον ότι δηλαδή ο άνθρωπος είναι το μόνο ζωντανό σε αυτόν τον πλανήτη που πιστεύει ότι υπάρχει Θεός, αλλά είναι το μόνο ζωντανό που ζει σαν να μην υπάρχει Θεός.  Τες πα, αυτά με τους θεούς και με τους δαίμονες, τώρα ζυγώνει η ώρα που πρέπει να τους γαμήσουμε τα πρέκια. Άλλη επιλογή δεν υπάρχει, ούτε υπήρξε ποτέ. 



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε μπορεί να σχολιάσει - περιλαμβάνει Ανώνυμους χρήστες. Διαγράφονται μόνο χυδαία σχόλια.

Δημοφιλής αναρτήσεις της τελευταίας εβδομάδας

Άγναντα
Χωριό
Άγναντα
Ιστορία
Άγναντα
Πλατεία
Γεφύρι
Πλάκας
Πλατεία
Ξάνθης
Παλαιά
Ξάνθη 1
Παλαιά
Ξάνθη 2
Είσοδος
Καπνικής