Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Αποφασισμένη η κυβέρνηση να διαλύσει τις «σκιές και υποψίες διαπλοκής»

Τη δέσμευση της κυβέρνησης να διαλύσει «σκιές και υποψίες διαπλοκής» ασκώντας πλήρη έλεγχο με όλα τα θεσμικά εργαλεία στα «θαλασσοδάνεια» των ΜΜΕ, επαναβεβαίωσε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.
Ο κ. Παππάς, με έγγραφό του το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, απαντά σε σχετική ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νίκου Νικολόπουλου. Ο κ. Νικολόπουλος είχε καταθέσει ερώτηση σχετικά με την «παράνομη» χορήγηση δανείων σε ζημιογόνες εκδοτικές επιχειρήσεις και υπερχρεωμένα ΜΜΕ.
«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει όλα τα θεσμικά εργαλεία ελέγχου, προκειμένου να τηρηθούν οι κανόνες και να εμπεδωθεί καθεστώς πλήρους διαφάνειας και αξιοπιστίας τόσο στο τραπεζικό σύστημα, όσο και στις οικονομικές συναλλαγές επιχειρήσεων με ισχυρότατο πολιτικό και κοινωνικό ρόλο, όπως αυτές των ΜΜΕ» υπογραμμίζει ο υπουργός Επικρατείας.
«Πάγια θέση της κυβέρνησης είναι ότι η δανειοδότηση των επιχειρήσεων από τις τράπεζες πρέπει να γίνεται με όρους διαφανείς και συμβατούς με τη βιωσιμότητα και τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος» αναφέρει ο κ. Παππάς και υπογραμμίζει ότι «αυτός ο κανόνας ισχύει πολύ περισσότερο κατά τη συγκεκριμένη περίοδο που διανύουμε, καθώς οι τράπεζες έχουν ανα κεφαλαιοποιηθεί με τεράστια χρηματικά ποσά, τα οποία έχει δανειστεί και αποπληρώνει με τεράστιες θυσίες ο ελληνικός λαός, ενώ παράλληλα η πραγματική οικονομία και οι μικρές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα ρευστότητας».
Συνεπώς, η διαφάνεια και η τήρηση αξιόπιστων κανόνων τραπεζικής πίστης, που να ισχύουν για όλους και να μην δημιουργούν επισφάλειες, είναι επιβεβλημένη, τονίζει ο υπουργός Επικρατείας, πολύ περισσότερο μάλιστα όταν πρόκειται για επιχειρήσεις Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. «Με την τρόπο αυτό αποφεύγονται σκιές και υποψίες διαπλοκής, που δηλητηρίασαν επί δεκαετίες και εξακολουθούν να δηλητηριάζουν την πολιτική και οικονομική ζωή του τόπου» προσθέτει ο κ. Παππάς.
Το μέτωπο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απέναντι στους «καναλάρχες» είναι αρραγές, ώστε με μεθοδικές κινήσεις να μπει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η κίνηση του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστου Σπίρτζη, να θέσει θέμα νομιμότητας στο διαγωνισμό για τις ψηφιακές συχνότητες. Ο δε έλεγχος στη δανειοδότηση των μιντιακών επιχειρήσεων αλλά και η καταβολή του τέλους για τη χρήση των συχνοτήτων, δείχνουν ότι η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω από τη δέσμευση απέναντι στον ελληνικό λαό, να πληρώσουν επιτέλους όσοι «ισχυροί» έμεναν στο απυρόβλητο όλα τα προηγούμενα χρόνια, συνεπικουρώντας στην προπαγάνδα των μνημονιακών κυβερνήσεων.



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε μπορεί να σχολιάσει - περιλαμβάνει Ανώνυμους χρήστες. Διαγράφονται μόνο χυδαία σχόλια.

Δημοφιλής αναρτήσεις της τελευταίας εβδομάδας

Άγναντα
Χωριό
Άγναντα
Ιστορία
Άγναντα
Πλατεία
Γεφύρι
Πλάκας
Πλατεία
Ξάνθης
Παλαιά
Ξάνθη 1
Παλαιά
Ξάνθη 2
Είσοδος
Καπνικής