Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

ΕΣΠΑ 2014-2020 Ολα οσα πρεπει να ξερετε!



Μέσα στον Οκτώβριο αναμένεται να ανακοινωθεί πρόσκληση για τα τέσσερα προγράμματα επιχειρηματικότητας του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους από 1η Νοεμβρίου.

Οι προδημοσιεύσεις θα επαναδημοσιευθούν εντός της εβδομάδας και το πιθανότερο είναι ότι μέσα στις επόμενες ημέρες να υπάρξει συνέντευξη τύπου του υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη και του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, υπεύθυνου για το ΕΣΠΑ, στην οποία θα παρουσιάσουμε τα νέα προγράμματα.

Για τη νέα προγραμματική περίοδο, η χώρα έχει ένα σύνολο ευρωπαϊκών πόρων ύψους 20 δισ. ευρώ και μαζί με την εθνική συμμετοχή θα αγγίξουν τα 26 δισ. ευρώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις υπηρεσιακών παραγόντων.

ADVERTISEMENT

Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η εισροή περισσότερων από 2 δισ. ευρώ στην πραγματική οικονομία, από ευρωπαϊκά κονδύλια, όπως έκανε γνωστό η επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου.

Οι κλάδοι που θα επιδοτηθούν

Επιχειρηματικότητα- Καινοτομία-Ανταγωνιστικότητα.

Μεταρρύθμιση του Δημοσίου.

Περιβάλλον-Μεταφορές.

Εκπαίδευση-Κατάρτιση- Απασχόληση.

Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης.

Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας.

Στον πρώτο τομέα της επιχειρηματικότητας το πρόγραμμα στοχεύει στην ιδιωτική πρωτοβουλία, ενώ ενίσχυση θα υπάρξει και από τα 13 περιφερειακά προγράμματα.

Επιλέξιμοι τομείς για επιδότηση μέσα από το πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα»

Οι τομείς που θα επιδοτηθούν είναι αυτοί της έρευνας, της καινοτομίας και τεχνολογίας πληροφορικής και επικοινωνίας, της αγροδιατροφής και της βιομηχανίας τροφίμων, της παραγωγής και εξοικονόμησης ενέργειας, της εφοδιαστικής αλυσίδας και των υλικών, της περιβαλλοντικής βιομηχανίας και της δημιουργικής βιομηχανίας (π.χ. το ελληνικό design) και του περιβάλλοντος, του τουρισμού και της υγείας.



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε μπορεί να σχολιάσει - περιλαμβάνει Ανώνυμους χρήστες. Διαγράφονται μόνο χυδαία σχόλια.

Δημοφιλής αναρτήσεις της τελευταίας εβδομάδας

Άγναντα
Χωριό
Άγναντα
Ιστορία
Άγναντα
Πλατεία
Γεφύρι
Πλάκας
Πλατεία
Ξάνθης
Παλαιά
Ξάνθη 1
Παλαιά
Ξάνθη 2
Είσοδος
Καπνικής