Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Με εισβολή στη Συρία απειλούν Τουρκία, Σ.Αραβία και Κατάρ



Με σκληρά αντίποινα θα απαντήσει η Συρία δηλώνει ο Αναπληρωτής ΥΠΕΞ

Πανικόκαι οργίλες αντιδράσεις  προκάλεσαν σε Τουρκία, Σαουδική Αραβία και Κατάρ οι νέες δηλωσεις του Ρώσου Προέδρου Βλ.Πούτιν, ο οποίος ανακοίνωσε  πως ο Άσαντ και οι  Κούρδοι θα συνεργαστούν στη Συρία ενώ  το κουρδικό PYD θα ανοίξει διπλωματική αποστολή στην Ρωσία.

Οι αναφορές αυτές εξόργισαν  το  Κατάρ, τη Σ.Αραβία και την Τουρκία που  απειλούν  πως θα εισβάλουν στη Συρία .
Αμεση ήταν η απάντηση της Συρίας η οποία έκανε λόγο   για πολύ σκληρά αντίποινα τα οποία περιμένουν το Κατάρ και όποιον άλλον τολμήσει κάτι αντίστοιχο ενώ για πρώτη φορά έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου οι ισλαμιστές εκκαθαρίζονται  από TOS-1!

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν  , είπε ότι η κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ και οι κουρδικές ομάδες πρέπει να συνεργαστούν στη Συρία για να εξαλειφθεί η απειλή των τζιχαντιστών.

Στη ομιλία του στην ετήσια διεθνή συνάντηση της λέσχης Valdai, ο Β.Πούτιν αποκάλυψε ότι η Ρωσία σχεδιάζει να συνεργαστεί με τους Σύριους στις εμπόλεμες ζώνες.

«Κύριος στόχος μας είναι να έρθει ξανά η ειρήνη στη Συρία και πρόσθεσε ότι οι «τρομοκράτες» δεν διαχωρίζονται σε «μετριοπαθείς» και μη αφού δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ τους»!

Επιπλέον κατηγόρησε τη Δύση ότι παίζει ένα «διπλό παιχνίδι» στη Συρία με τον συνασπισμό υπό των ΗΠΑ..

«Είναι πάντα δύσκολο να παίζεις ένα διπλό παιχνίδι: Διακηρύττεις τον πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας και ταυτόχρονα, προσπαθείς να χρησιμοποιήσεις μερικούς τρομοκράτες για να καταλάβεις τμήματα της Μέσης Ανατολής για να εκπληρώσεις τα συμφέροντα σου» είπε ο Β.Πούτιν.

Ταυτόχρονα, το PYD σχεδιάζει να ανοίξει διπλωματική αποστολή στη Ρωσία, μια κίνηση που εξοργίζει την Τουρκία η οποία θεωρεί τους Κούρδους τρομοκράτες.

Ηγέτες των Κούρδων βρίσκονται σε συζητήσεις με αξιωματούχους του ρωσικού ΥΠ.ΕΞ. στη Μόσχα σχετικά με την εκπροσώπηση τους στη Ρωσία ώστε να ενισχυθεί η συνεργασία με τη Μόσχα στον πόλεμο κατά του ISIS .

Την ίδια στιγμή το Κατάρ το οποίο χρηματοδοτεί τους τζιχαντιστές της al-Nusra, al- Qaeda στη Συρία εδώ και χρόνια σκέφτεται άμεση στρατιωτική παρέμβαση στη Συρία σύμφωνα με αξιωματούχους.

«Οτιδήποτε προστατεύει το λαό της Συρίας και τη Συρία από την διαίρεση, δεν θα χαριστούμε και θα δράσουμε απο κοινού με την Σαουδική Αραβία και τα αδέρφια μας τους Τούρκους» είπε ο ΥΠΕΞ του Κατάρ Khalid al-Attiyah στο CNN.

“Αν μια στρατιωτική επέμβαση θα προστατέψει το λαό της Συρίας από τον Άσαντ και την σκληρότητα του, θα το κάνουμε» τόνισε.

Άμεση ήταν η απάντηση της Συρίας μέσω του αναπληρωτή ΥΠ.ΕΞ, Faisal Mekdad, ότι μια τέτοια κίνηση θα ήταν καταστροφική για αυτούς με σοβαρές συνέπειες.

«Αν το Κατάρ πραγματοποιήσει την απειλή του για στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, τότε θα πρόκειται για επιθετική κίνηση και η απάντηση μας θα είναι πολύ σκληρή» είπε ο αναπληρωτής Σύριος ΑΝ.ΥΠ.ΕΞ ενώ στη δημοσιότητα δόθηκε βίντεο από εκκαθαρίσεις  ισλαμιστών με TOS-1



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε μπορεί να σχολιάσει - περιλαμβάνει Ανώνυμους χρήστες. Διαγράφονται μόνο χυδαία σχόλια.

Δημοφιλής αναρτήσεις της τελευταίας εβδομάδας

Άγναντα
Χωριό
Άγναντα
Ιστορία
Άγναντα
Πλατεία
Γεφύρι
Πλάκας
Πλατεία
Ξάνθης
Παλαιά
Ξάνθη 1
Παλαιά
Ξάνθη 2
Είσοδος
Καπνικής