Τρίτη 3 Μαΐου 2016

Μοσκοβισί: Δεν χρειάζεται ακριβής δέσμη προληπτικών μέτρων. Η επίτευξη συμφωνίας είναι αναγκαία


Η Ελλάδα θα επανέλθει στην ανάπτυξη, κυρίως λόγω της επαναφοράς της εμπιστοσύνης, δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί.. Ο Γάλλος επίτροπος ανέφερε, επίσης, ότι προσδοκεί επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού οικονομικού προγράμματος.

Αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, εμφανίστηκε σήμερα στις Βρυξέλλες, ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί., απάντησε ο κ. Μοσκοβισί σε ερώτηση σχετικά με τη συνεδρίαση του Εurogroup της 9ης Μαίου, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος για επανάληψη της κρίσης του περασμένου έτους.
Σύμφωνα με τον επίτροπο, για το πακέτο της αξιολόγησης που αφορά το ασφαλιστικό, τη φορολογία εισοδήματος, τα κόκκινα δάνεια, το ταμείο ιδιωτικοποιήσεων και άλλες μεταρρυθμίσεις έχει επιτευχθεί συμφωνία που φτάνει στο 99% των θεμάτων.
Για το δεύτερο πακέτο των εφεδρικών μέτρων ύψους 2% του ΑΕΠ, είπε ότι οι δύο πλευρές εργάζονται αυτή τη στιγμή για τη δημιουργία ενός μηχανισμού, ο οποίος θα προβλέπει την ενεργοποίηση μέτρων σε περίπτωση που υπάρχει δημοσιονομικό κενό, που δεν επιτρέπει την επίτευξη του στόχου για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ από το 2018.
«Πρέπει να βάλουμε όλη την ενέργειά μας, μια συμφωνία είναι εφικτή και αναγκαία, είναι βάσιμα αισιόδοξος για αυτή τη συμφωνία, χωρίς να σημαίνει ότι πρόκειται για ένα θέμα εύκολο», ανέφερε ο κ. Μοσκοβισί, προσθέτοντας ότι η συμφωνία είναι σημαντική για την Ελλάδα και την Ευρώπη και πως δεν υπάρχει κανένας λόγος επιστροφής στο περσινό σενάριο, όπου τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά.



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε μπορεί να σχολιάσει - περιλαμβάνει Ανώνυμους χρήστες. Διαγράφονται μόνο χυδαία σχόλια.

Δημοφιλής αναρτήσεις της τελευταίας εβδομάδας

Άγναντα
Χωριό
Άγναντα
Ιστορία
Άγναντα
Πλατεία
Γεφύρι
Πλάκας
Πλατεία
Ξάνθης
Παλαιά
Ξάνθη 1
Παλαιά
Ξάνθη 2
Είσοδος
Καπνικής